Είναι η εποχή του απολογισμού της κινηματογραφικής χρονιάς που φεύγει, και το περιοδικό «Time» έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις καλύτερες ταινίες του 2019. Μια λίστα με αρκετές εκπλήξεις, καθώς απουσιάζει εντελώς το «Joker», ενώ έχουν βρει θέση οι «Επικίνδυνες Κυρίες» με τη στρίπερ Τζένιφερ Λόπεζ!

Μάλλον η κριτικός του περιοδικού, Στέφανι Ζάκαρεκ, δεν συμπάθησε καθόλου την ταινία του Τοντ Φίλιπς με τον Χοακίν Φίνιξ. Γιατί δεν τη συμπεριλαμβάνει ούτε στις εύφημες μνείες που ακολουθούν στο τέλος της δεκάδας. Όσο για την ταινία της χρονιάς; Είναι το «Πόνος και Δόξα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Ας δούμε λοιπόν τη λίστα της Στέφανι Ζάκαρεκ με τις 10 καλύτερες ταινίες του 2019 για το περιοδικό «Time».

  1. «Πόνος και Δόξα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ
  2. «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε
  3. «Κάποτε... στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο
  4. «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ
  5. «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργκουικ
  6. «Παράσιτα» του Μπο Τζουν-χο
  7. «Στα Μαχαίρια» του Ράιαν Τζόνσον
  8. «Με λένε Dolemite» του Γκρεγκ Μπρούερ
  9. «A Beautiful Day in the Neighborhood» της Μάριελ Χέλερ
  10. «Επικίνδυνες Κυρίες» της Λορίν Σκαφάρια

Εύφημες μνείες: «Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται», «Ο Παραλίας», «Ad Astra», «Booksmart», «American Factory», «Αποδημητικά Πουλιά», «1917», «Γκλόρια», «Οι Σκιές του Μπρούκλιν».

Ο μόνος που σίγουρα θα είναι ικανοποιημένος από αυτή τη λίστα είναι το... Netflix, καθώς τρεις στις δέκα ταινίες είναι δικές του: «Ο Ιρλανδός», «Ιστορία Γάμου» και «Με λένε Dolemite». Όχι και άσχημα για την πλατφόρμα streaming, για την οποία ο Σπίλμπεργκ είχε πει φέτος ότι δεν είναι σινεμά...