Παρόλο που απέχουμε σχεδόν δυο εβδομάδες από τη μεγάλη και πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του τελευταίου κεφαλαίου του Star Wars, η Disney προέβη σε μια σημαντική και όμορφη ενέργεια, κάνοντας μια ειδική προβολή του Star Wars: The Rise of Skywalker, εκπληρώνοντας έτσι την ευχή ενός ετοιμοθάνατου, φανατικού θαυμαστή των ταινιών Star Wars.

Συγκεκριμένα, ένας άντρας ο οποίος πάσχει από ανίατη ασθένεια ήθελε να δει το φινάλε του Skywalker Saga πριν «φύγει» από τη ζωή. 

Το κέντρο περίθαλψης Ρόουανς στο Χαμσάιρ απηύθυνε δημόσια έκκληση μέσω Twitter σε όποιον μπορούσε να βοηθήσει, ζητώντας μια πρόωρη ιδιωτική προβολή για τον ετοιμοθάνατο φανατικό θαυμαστή των Star Wars και το γιο του, καθώς είναι αμφίβολο αν ο πρώτος προλάβει την επίσημη πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου (18 του μήνα στις ελληνικές αίθουσες).

Ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ, γνωστός για τον ρόλο του Λουκ Σκαϊγουόκερ, απάντησε στο αίτημα του νοσοκομείου συμβουλεύοντας να επικοινωνήσουν με τη Disney.

Πραγματικά η αντοπόκριση της Disney και συγκεκριμένα του Μπομπ Ίγκερ (CEO της Disney) υπήρξε άμεση, ο οποίος μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι ο ετοιμοθάνατος άντρας θα κατάφερνε να δει την τελευταία ταινία Star Wars την Ημέρω των Ευχαριστιών.

Έτσι την περασμένη Παρασκευή, ο Τζόναθαν, ένας υπάλληλος της Disney έκανε την εμφάνισή του στο νοσοκομείο, κουβαλώντας έναν φορητό υπολογιστή που μέσα είχε το πολυπόθητο αρχείο της ταινίας.

Ο ασθενής, που επιθυμεί να διατηρήσει την επωνυμία του, είδε την ταινία με το γιο του και σε ανακοίνωσή του δήλωσε: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί όλο αυτό. Παρά τη δύσκολη κατάσταση, βοηθήσατε να μου δημιουργηθούν υπέροχες αναμνήσεις και φέρατε λίγη χαρά στην οικογένειά μου. Είμαι τεράστιος fan του Star Wars και τον τελευταίο καιρό περνάω δύσκολα. Μετά απ’ όλα όσα συνέβησαν σκέφτηκα πως δεν θα κατάφερνα να δω την ταινία που περίμενα από το 1977. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Δε μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Ο μόνος τρόπος για να σας το περιγράψω είναι να σας πω ότι νιώθω λες και κέρδισα 1 εκατομμύριο λίρες!».

Με νέο «τιτίβισμα» στο Twitter ο Μαρκ Χάμιλ έδωσε συγχαρητήρια και ο ίδιος στην Disney και τον Ίγκερ και αστειευόμενος ανέφερε ότι ο ασθενής θα πρέπει να νιώθει ακόμα πιο ικανοποιημένος αφού κατάφερε να δει την ταινία πριν από τον ίδιο τον ηθοποιό.