Με το πρώτο teaser για το «Χαλβάη 5-0», τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Μάρκος Σεφερλής «απειλούσε» ότι θα μας επισκεφθεί στη μεγάλη οθόνη στις 12 Δεκεμβρίου. Ενώ από το πρώτο ολοκληρωμένο τρέιλερ, που μόλις κυκλοφόρησε, μαθαίνουμε ότι έχει μεταθέσει το ραντεβού για τις 30 Ιανουαρίου. Τι μεσολάβησε; 

Δεν αποκλείεται ο κωμικός να αποφάσισε να… επικαιροποιήσει λίγο την ταινία του, καθώς στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε να κάνει εμφάνιση ακόμη και ο Τζόκερ – εκείνος του Χοακίν Φίνιξ, με το ίδιο ακριβώς κοστούμι. Πιθανότατα ο ντόρος που έκανε η ταινία του Τοντ Φίλιπς να άξιζε μερικές προσθήκες στο σενάριο….

Κατά τα άλλα, το γνωστό χιούμορ του κωμικού από τις θεατρικές και τηλεοπτικές του δουλειές μεταφέρεται αυτούσιο στον κινηματογράφο, με δάνεια από την αξέχαστη ερμηνεία του Χάρι Κλιν ως αστυνόμος Μπέκας (στο «Αλαλούμ» του 1982), από τον Τζέιμς Μποντ, από τις τις «Τρελές Σφαίρες»… Μέχρι και ως Flash εμφανίζεται κάποια στιγμή ο Σεφερλής. 

Σύμφωνα με την υπόθεση, ένας βιομήχανος χαλβά βρίσκεται δολοφονημένος στην έπαυλή του. Πέντε ύποπτοι, μηδέν αποδεικτικά στοιχεία. Ίντριγκες, πάθη, μίση, δολοπλοκίες και κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση. Θα καταφέρει ο αστυνόμος Μπέκρας να βρει τον δολοφόνο;

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Καμπίτης, το σενάριο ο Μάρκος Σεφερλής, ενώ δίπλα στον κωμικό εμφανίζονται οι Ελένη Καστάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Καπετάνιος, Έλενα Τσαβαλιά, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Τζουμάκης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Νίκος Βουρλιώτης, Βίκυ Κάβουρα, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ιωάννης Απέργης, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και ο Δημήτρης Σταρόβας.