Όλοι θυμόμαστε τον ντόρο που δημιούργησε τον προηγούμενο μήνα δημοσίευμα του The Hollywood Reporter για επικείμενο σίκουελ της ταινίας «Joker» που έχει σαρώσει το παγκόσμιο box office σπάζοντας κάθε ρεκόρ, όπως επίσης και τις αντικρουόμενες πληροφορίες από άλλα μέσα του εξωτερικού, προκαλώντας πραγματική σύγχυση στους θαυμαστές του «Joker». 

Ο ντόρος τελικά κόπασε μετά τις επίσημες διαψεύσεις για σίκουελ από τον σκηνοθέτη της ταινίας Τοντ Φίλιπς και την Warner Bros.

To θέμα ενός ενδεχόμενου σίκουελ φέρνει τώρα ξανά στο προσκήνιο το IGN UK Podcast το οποίο φιλοξένησε τον Τοντ Φίλιπς και μεταξύ άλλων τον ρώτησε αν γίνονται συζητήσεις για ένα πιθανό σίκουελ της ταινίας, μετά τα δημοσιεύματα του προηγούμενα μήνα.

«Υπήρχε αυτή η τάση ακόμα και πριν κυκλοφορήσει η ταινία στους κινηματογράφους», είπε ξανά ο Φίλιπς και πρόσθεσε ότι «συζητήσεις έγιναν και μετά τον παροξυσμό που προκάλεσε το Joker όταν κυκλοφόρησε στα σινεμά, αλλά και ακόμα πιο πριν, όταν συζητούσαν για αυτό με τον Χοακίν Φίνιξ στα γυρίσματα». Μέχρι στιγμής ο Φίλιπς δεν μας είπε και τίποτα καινούριο καθώς τα παραπάνω έχουν ειπωθεί και σε παλαιότερες συνεντεύξεις του.

Συνεχίζοντας ωστόσο ο Φίλιπς ξεκαθάρισε τα πράγματα λέγοντας «Ειλικρινά, δεν έχουμε συζητήσει τίποτα περισσότερο από τότε. Ούτε και η Warner Bros. το έχει κάνει. Πιστεύω ότι μας δίνουν χρόνο και αν καταλήξουμε σε κάτι, αν ο Χοακίν συμφωνήσει να το κάνει, τότε θα το κάνουμε. Αλλά δεν έχουμε πλησιάσει κοντά σε κάτι τέτοιο ακόμα».

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στην αντίθετη άποψη, σε όσους δηλαδή πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξει σίκουελ «Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να το κάνουμε και καταλαβαίνω αυτή την άποψη. Θα έλεγε κανείς ότι η αντίδραση των ανθρώπων θα είναι μόνο θετική. Όμως κάποιοι λένε "όχι μην καταστρέψετε την ταινία με ένα σίκουελ". Και τους καταλαβαίνω. Έχει ενδιαφέρον η γνώμη τους», καταλήγει.