Όπως σας είχαμε πληροφορήσει πριν δυο μήνες, ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει τη νέα του ταινία, τη στιγμή που κοινό και κριτικοί βρίσκονται στους ρυθμούς του γκανγκστερικού έπους «The Irishman».

Ο τ​​​​​ίτλος της νέας του ταινίας είναι «Killers of the Flower Moon» και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Τη φήμη, για τη νέα ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη, επιβεβαίωσε και ο κινηματογραφιστής του Ροντρίγκο Πριέτο σε συνέντευξη του στο Collider. «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη διαδικασία της έρευνας νέων τρόπων κινηματογράφησης για το "Killers of the Moon Flower"» είπε και πρόσθεσε: «Έτσι, ο Σκορσέζε κι εγώ πρέπει να συναντηθούμε για να του δείξω σκηνές και να του προτείνω ιδέες. Πιθανότατα θα έχει και δικές του ιδέες, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει για το ύφος της ταινίας. Είμαστε ακόμα στη διαδρομή».

Το σενάριο θα κινηθεί γύρω από τη ζωή της ινδιάνικης φυλής Osage, η οποία μέσα σε μια νύχτα εξοντώθηκε, όταν στη γη της Οκλαχόμα όπου ζούσαν βρέθηκε πετρέλαιο. Οι δολοφονίες των μελών της φυλής προσέλκυσαν ακόμα και την προσοχή του τότε νεοσύστατου FBI.

Πρωταγωνιστές στην ταινία θα είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και το σενάριο, του Έρικ Ροθ, θα βασιστεί στο ομώνυμο με την ταινία βιβλίο τού Ντέιβιντ Γκραν τα δικαιώματα του οποίου έχει αποκτήσει από το 2016 η Imperative Entertainment.

«Όταν διάβασα το βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, άρχισα αμέσως να το βλέπω - τους ανθρώπους, τις τοποθεσίες, την δράση- και ήξερα ότι έπρεπε να το μετατρέψω σε ταινία. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τον Έρικ Ροθ και θα ξανασυναντηθώ με τον Λίο ΝτιΚάπριο για να φέρουμε αυτήν την πραγματικά «ενοχλητική» αμερικανική ιστορία στην οθόνη», δήλωσε σχετικά με το πρότζεκτ ο Σκορσέζε. 

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα του 1920 και περιστρέφεται γύρω από την φυλή Osage που ενώ θεωρούνταν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο ανά κάτοικο, όταν βρέθηκε πετρέλαιο κάτω από την γη τους, δολοφονήθηκαν ένας προς έναν. Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε τότε, το νεοσύστατο τότε FBI ανέλαβε την υπόθεση και αποκάλυψε μια ψυχρή συνωμοσία και ένα από τα πιο τερατώδη εγκλήματα στην αμερικανική ιστορία.

Οι επικεφαλής της Imperative Entertainment έχουν ήδη συναντηθεί με εναπομείναντες Osage και η ομάδα τους κάνει ρεπεράζ για να ξεκινήσει η παραγωγή του έργου κατά τη διάρκεια του ερχόμενου καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Killers of the Flower Moon» είναι η έκτη κινηματογραφική συνεργασία ανάμεσα σε Σκορσέζε και Ντι Κάπριο. Έχουν προηγηθεί τα φιλμ: Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ, Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης, Ιπτάμενος Κροίσος, Ο Πληροφοριοδότης, Το Νησί των Καταραμένων. 

Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2021.