Η τακτική των τελευταίων ταινιών «Star Wars» να κυκλοφορούν στους κινηματογράφους λίγο πριν τα Χριστούγεννα σημαίνει ότι δεν προλαβαίνουν να μπουν στη λίστα με τις πιο εμπορικές ταινίες εκείνης της χρονιάς, και αυτό ακριβώς συμβαίνει και φέτος με το «The Rise of Skywalker» (από τις 18 Δεκεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους ως «Skywalker Η Άνοδος»).

Στην κορυφή της φετινής λίστας, που καταρτίστηκε με στοιχεία εισπράξεων έως την 1η Δεκεμβρίου, βρίσκεται το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», κάτι που δεν προκαλεί καμία έκπληξη καθώς πρόκειται για την πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών.

Για μία ακόμη φορά η Disney κάνει επίδειξη δύναμης καθώς οι πρώτες έξι θέσεις της λίστας (και αρκετές ακόμη στην 20άδα) της ανήκουν, είτε χάρη στις ταινίες της Marvel είτε χάρη σε live action ριμέικ παλιότερων επιτυχιών της, όπως ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» και ο «Αλαντίν».

Ας δούμε στη συνέχεια τις 20 πιο εμπορικές ταινίες του 2019 και τις εισπράξεις τους στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Και αν κάποιοι τίτλοι δεν σας λένε τίποτα, υπάρχει εξήγηση: είναι κινέζικες παραγωγές που σάρωσαν στη χώρα τους.