Από τη στιγμή που η streaming πλατφόρμα Disney+ θέλει να είναι το «σπίτι» για οτιδήποτε έχει σχέση με Star Wars, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη η είδηση ότι ετοιμάζει και σχετικό... τηλεπαιχνίδι, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά και θα έχει τον τίτλο «Star Wars: Jedi Temple Challenge».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο StarWars.com, το παιχνίδι «θα εκτυλίσσεται σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά και θα δοκιμάσει τις ικανότητες των νεαρών διαγωνιζόμενων στις βασικές αρχές των Τζεντάι, τη δύναμη, τη γνώση και τη γενναιότητα. Θα αντιμετωπίζουν συναρπαστικά και διασκεδαστικά εμπόδια σε μια προσπάθεια να γίνουν Ιππότες Τζεντάι».

Οικοδεσπότης του τηλεπαιχνιδιού θα είναι ο Αχμέντ Μπεστ, ηθοποιός, χορευτής και ειδικός στις πολεμικές τέχνες, που στην ταινία του 1999 «Star Wars: Η Αόρατη Απειλή» υποδύθηκε τον CGI χαρακτήρα Τζαρ Τζαρ Μπινκς. Συμπαρουσιαστής του θα είναι ένα ξεκαρδιστικό ανθρωποειδές ρομπότ, με τη φωνή της ηθοποιού Μαίρη Χόλαντ («Veep»).

Με τον τρόπο αυτό το Star Wars ξεπληρώνει κάπως τον Μπεστ, που η ζωή του έγινε κόλαση όταν ο Τζαρ Τζαρ Μπινκς έγινε ο πιο μισητός χαρακτήρας από τους φαν στην ιστορία του Star Wars. Μπορεί τότε να μην υπήρχαν social media, αλλά οι αρνητικές αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που είχαν φέρει τον Μπεστ κοντά στην αυτοκτονία...

Το  «Star Wars: Jedi Temple Challenge» θα προβληθεί από το Disney+ μέσα στο 2020.