Εκτός από την κορυφή του φετινού box office, οι ταινίες της Marvel κέρδισαν και μία ακόμη, όχι τόσο τιμητική διάκριση. Είναι οι πρώτες σε λάθη, όπως τα εντόπισαν οι αετομάτηδες φαν και τα κατέγραψε η ιστοσελίδα Movie Mistakes.

Οι ταινίες «Captain Marvel» και «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις της δεκάδας, με 59 και 52 λάθη, αντίστοιχα. Τι ακριβώς συνέβη εδώ;

Η ταινία «Captain Marvel» εκτυλίσσεται το 1995 και, ενώ έχει γίνει αξιοθαύμαστη προσπάθεια αναπαράστασης της εποχής, ένα μεγάλο μέρος των λαθών έχουν να κάνουν με κάποιες χρονολογικές μικρο-αυθαιρεσίες που μόνο οι πολύ ψιλολόγοι πρόσεξαν. Όπως π.χ ότι στα ράφια ενός βιντεοκλάμπ διακρίνεται η βιντεοκασέτα «Junior» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1996, ή ότι το url της μηχανής αναζήτησης Altavista (τότε δεν υπήρχε η Google) εμφανίζεται ως altavista.com, ενώ το 1995 ίσχυε το altavista.digital.com. 

Στο «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία των λαθών είναι continuity errors που έχουν να κάνουν με μικροαλλαγές από πλάνο σε πλάνο. Όπως η σειρά με την οποία οι ηθοποιοί περνούν από μία πόρτα και η σειρά με την οποία βγαίνουν από την άλλη μεριά της, ή η κρέπα που τρώει ο Hulk για πρωινό και η οποία εμφανίζεται πότε κομμένη στα δύο και πότε ολόκληρη. Λάθη που συμβαίνουν σε όλες τις ταινίες δηλαδή, αλλά η συγκεκριμένη έχει μερικές δικαιολογίες παραπάνω. Με τόσους πολλούς διαφορετικούς ήρωες να πηγαινοέρχονται στο παρελθόν και τα εκτενή reshoots που γυρίστηκαν, είναι θαύμα που τα λάθη είναι μόνο 52...

Η υπόλοιπη λίστα περιλαμβάνει κάποιες περίεργες επιλογές όπως η ταινία animation «Batman: Hush» (προφανώς και στα κινούμενα σχέδια γίνονται λάθη) και η βιντεο-αρπαχτή «Adventures of Aladdin», που κυκλοφόρησε για να κλέψει κανέναν θεατή από τον αυθεντικό «Αλαντίν» της Disney.

Δείτε στη συνέχεια τη λίστα των 10 ταινιών και διαβάστε αναλυτικά τα λάθη τους εδώ.