Οι ταινίες με υπερήρωες κυριάρχησαν στο box office της δεκαετίας που φεύγει, χάρη στη σταθερή επιτυχία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel και εκπλήξεις όπως το «Venom» και το «Joker». Δεν ήταν όμως όλες οι ταινίες του είδους επιτυχημένες. Η δεκαετία ξεκίνησε την παταγώδη αποτυχία του «Green Lantern» και έκλεισε με το επίσης αποτυχημένο εμπορικά «X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας».

Στη συνέχεια θα δείτε 20 από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες των 2010s. Κάποιες κατάφεραν να πάρουν πίσω τα χρήματα του κόστους τους, αλλά αυτό δεν λέει πολλά· ένα σύγχρονο μπλοκμπάστερ, για να βγει κερδοφόρο, πρέπει να κάνει εισπράξεις διπλάσιες του κόστους του. Άλλες ταινίες πάλι, δεν κατάφεραν ούτε το κόστος τους να καλύψουν.

Το κοινό χαρακτηριστικών όλων των αποτυχιών είναι ότι τις «έσκισαν» οι κριτικοί, όπως φανερώνει ο μέσος όρος των βαθμολογιών στο Rotten Tomatoes. Ενώ ο ηθοποιός με την πιο συχνή παρουσία στη λίστα είναι ο Κρις Χέμσγουορθ. Πάλι καλά που είχε το ρόλο του Thor στις ταινίες της Marvel για να παίρνει τα πάνω του…

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ακόμη και η Disney, ο απόλυτος πρωταθλητής του box office την τελευταία δεκαετία, είχε κάποιες μεγάλες αποτυχίες, όπως ο «John Carter», ο «Μοναχικός Καβαλάρης» και το animation «Άρης Καλεί Μαμά». 

Οι ταινίες αναφέρονται με χρονολογική σειρά και τα στοιχεία προέρχονται από το Business Insider και το IMDb Pro.