Ένας γίγαντας του streaming κάνει σειρά για έναν άλλο γίγαντα του streaming… To Netflix και το Spotify δεν είναι ανταγωνιστές, αλλά περισσότερο… συναγωνιστές, καθώς έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση και ακούμε μουσική, αντίστοιχα.

Σειρά βασισμένη στο βιβλίο «Spotify Untold» θα εντάξει το Netflix στο πρόγραμμά του, η οποία θα αφηγηθεί την ιστορία της δημιουργίας της σουηδικής εταιρείας στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, όταν η πειρατεία είχε ακόμη τον πρώτο λόγο.

Μπορεί η ιστορία του Spotify και των ιδρυτών του Ντάνιελ Εκ και Μάρτιν Λόρεντζον να μην είναι το ίδιο δραματική με εκείνη του Facebook, όπως την κινηματογράφησε ο Ντέιβιντ Φίντσερ στο «The Social Network», αλλά σίγουρα έχει το ενδιαφέρον της. «Το πώς μια μικρή ομάδα Σουηδών insiders της τεχνολογίας άλλαξαν τη μουσική – το πώς την ακούμε και το πώς φτιάχνεται – είναι σίγουρα μια ιστορία για τους καιρούς μας» ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής Yellow Bird που θα γυρίσει τη σειρά για λογαριασμό του Netflix. «Μια ιστορία που δεν αφορά μόνο το πόσο άλλαξαν οι ζωές μας την τελευταία δεκαετία, αλλά και τη μάχη για πολιτιστική και οικονομική επιρροή σε ένα παγκοσμιοποιημένο, ψηφιοποιημένο τοπίο».


Οι ιδρυτές του Spotify, Μάρτιν Λόρεντζον και Ντάνιελ Εκ

Δεν αποκλείεται ο ιδρυτής του Napster και πρώην πρόεδρος του Facebook Σον Πάρκερ (στο «The Social Network» τον υποδύθηκε ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ) να εμφανιστεί στη σειρά καθώς ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές του Spotify. Ενώ το βιβλίο «Spotify Untold» αναφέρει ως πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της πλατφόρμας τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον ράπερ Τζέι Ζι, τον μουσικό παραγωγό Τζίμι Ίοβαϊν και τον ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο τελευταίος απειλούσε μέσω τηλεφωνημάτων τον Ντάνιελ Εκ του Spotify. Μάλλον αυτή θα είναι μια σκηνή που δεν θα λείψει από τη σειρά…