Σάλο... βιβλικών διαστάσεων έχει προκαλέσει μια νέα βραζιλιάνικη ταινία με τίτλο «The First Temptation of Christ» (Ο Πρώτος Πειρασμός του Χριστού) που παρουσιάζει τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο.

Πρόκειται για μια κωμική ταινία που κυκλοφόρησε στο Netflix στις 3 Δεκεμβρίου και διαρκεί 47 λεπτά.

Συγκεκριμένα, το φιλμ παρουσιάζει τον Ιησού στα 30 του χρόνια να πηγαίνει τον σύντροφό του, Ορλάντο, στο σπίτι με σκοπό να τον γνωρίσει στην οικογένειά του. Στην επίσημη σύνοψη του ελληνικού Netflix αναφέρεται «Ο Ιησούς γίνεται 30 και φέρνει στο σπίτι έναν καλεσμένο-έκπληξη για να γνωρίσει την οικογένεια. Ένα βέβηλο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα, φυσικά από τους Porta dos Fundos. Πρωταγωνιστούν: Γκρεγκόριο Ντουβιβιέ, Φάμπιο Πορτσά, Αντόνιο Τάμπετ».

Οι Porta dos Fundos (στα πορτογαλικά σημαίνει πίσω πόρτα) είναι μια ομάδα 5 ανθρώπων από το Ρίο Ντε Τζανέιρο που φτιάχνουν βίντεο με παρωδίες στο YouTube. Το κανάλι τους μάλιστα αριθμεί 16,2 εκατ. συνδρομητές.

Ο σάλος που έχει προκληθεί για την ταινία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ενώ στο change.org μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.900.00 διαδικτυακές υπογραφές που ζητούν να κατέβει η ταινία από το Netflix χαρακτηρίζοντάς την, ιερόσυλη, αηδιαστική, άρρωστη και απαράδεκτη.

Οι Porta dos Fundos με ανακοίνωσή τους υπερασπίζονται την ταινία τους αναφέροντας: «Οι Porta dos Fundos εκτιμούν την αξία της καλλιτεχνικής ελευθερίας και του χιούμορ μέσω της σάτιρας στα ευρύτερα πολιτισμικά θέματα της κοινωνίας μας, και πιστεύουν ότι η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί βασική δομή για μια δημοκρατική χώρα».