Τρεις δεκαετίες μετά, (συγκεκριμένα 34 χρόνια μετά το πρώτο «Top Gun»), ο Τομ Κρουζ επιστρέφει στο ρόλο του «Μάβερικ» για να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά πιλότων της πολεμικής αεροπορίας.

Όπως διαπιστώσαμε από το νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο 57χρονος -ατρόμητος- σταρ βρίσκεται σε άριστη φόρμα και όπως σε κάθε του ταινία, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας όλες τις επικίνδυνες σκηνές του σίκουελ της θρυλικής ταινίας των 80s.

Στο νέο ολιγόλεπτο βίντεο από τα γυρίσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Paramount Pictures μπορούμε να αντιληφθούμε πως όταν κυκλοφορήσει η ταινία θα βιώσουμε μια ολοζώντανη εμπειρία.

Μέσα στα πιλοτήρια των αεροσκαφών έχουν τοποθετηθεί έξι κάμερες IMAX ενώ έχουν επιστρατευθεί έμπειροι πιλότοι για τα απαιτούμενα θεαματικά πλάνα στους αιθέρες.

Στο featurette βλέπουμε τον Κρουζ να εξηγεί: «Δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτού του είδους την εμπειρία χωρίς ζωντανό γύρισμα. Για να πετύχουμε τον στόχο μας, επιστρατεύσαμε τους καλύτερους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών στον κόσμο, προκειμένου να μας βοηθήσουν».

Ωστόσο αυτή τη φορά, μαζί του, από την ίδια εκπαίδευση πέρασαν και οι ηθοποιοί που τον πλαισιώνουν οι οποίοι δέχτηκαν στο σώμα τους επιτάχυνση έως και 8 G. Όπως θα δείτε στο κλιπ, κάποιοι νιώθουν δυσφορία και βρίσκονται στα πρόθυρα λιποθυμίας, ενώ άλλοι είναι έτοιμοι να... ξεράσουν.

«Δεν γίνεται, πρέπει να είσαι εσύ ο ίδιος. Ακόμα και η αλλοίωση του προσώπου από την ταχύτητα, είναι κάτι που πρέπει να είναι αυθεντικό», αναφέρει ο Κρουζ.

Η πρεμιέρα του «Top Gun: Maverick» έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου 2020.