«Αν με πάρουν τηλέφωνο και με ρωτήσουν, δεν θα πω όχι», απαντά η Όλγα Κιριλένκο στην ερώτηση αν θα της άρεσε να γίνει η πρώτη γυναίκα 007 και προσθέτει «όμως για να πω την αλήθεια, δεν περιμένω να γίνει ένα τέτοιο τηλεφώνημα».

Η Ουκρανή καλλονή που πρόσφατα γιόρτασε τα 40 της χρόνια μεγάλωσε στη Σοβιετική Ένωση. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στα 14 της χρόνια και στα 16 της συνέχισε την ανοδική της πορεία στη Γαλλία.

Με το αισθησιακό της ύφος και το καλλίγραμμο κορμί της κατάφερε γρήγορα να κερδίσει τις εντυπώσεις και να μεταπηδήσει στον κινηματογράφο. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Όλγα πέταξε τα ρούχα της και εμφανίστηκε ολόγυμνη μπροστά στο φακό, καθηλώνοντας το ανδρικό κοινό. Στο «Quantum of Solace» εμφανίστηκε ως  Bond Girl όμως αρνήθηκε να υποκύψει στη γοητεία του 007- Ντάνιελ Κρεγκ.

Η ίδια θυμάται τη σκληρή προετοιμασία που χρειάστηκε να περάσει για τις ανάγκες του ρόλου σε σημείο να μην την κρατάνε τα πόδια της. Ωστόσο παραδέχεται ότι ήταν πολλά τα εφόδια που πήρε από τη συμμετοχή της όσο και από τον ίδιο τον Κρεγκ. 

Στο βιογραφικό της έχουν προστεθεί οι πρόσφατοι ρόλοι της στα«L'Intervention», «The Room» και «The Courier» πλάι στον Γκάρι Όλντμαν. 

Σκηνοθέτες και παραγωγοί τής συνεχίζουν να της προτείνουν να γδύνεται, γεγονός που πλέον εκείνη αποφεύγει προς απογοήτευση του ανδρικού κοινού της.