Η αλήθεια είναι ότι το «Ένα Ήσυχο Μέρος» του 2017 δεν χρειαζόταν σίκουελ. Την είπε την ιστορία του – εξωγήινα τέρατα καταλαμβάνουν τον κόσμο και σε καταβροχθίζουν μόλις κάνεις τον παραμικρό θόρυβο – και την είπε καλά. Τόσο καλά, που με ένα μπάτζετ 17 εκατ. δολαρίων κέρδισε 341 εκατ. παγκοσμίως.

Αυτός είναι και ο λόγος που οδηγηθήκαμε στο σίκουελ που θα προβληθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και που την Πρωτοχρονιά «απελευθέρωσε» το πρώτο πλήρες τρέιλερ του. Στο «Ένα Ήσυχο Μέρος 2» λοιπόν, θα δούμε τόσο το πριν όσο και το μετά της πρώτης ταινίας, με τους Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμονς και Νόα Τζουπ να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους. Οι πρώτες σκηνές του τρέιλερ είναι εντυπωσιακές, αν και τα τέρατα είναι παντού σε πρώτο πλάνο, και χάνεται μεγάλο μέρος της γοητείας της πρώτης ταινίας.

Τι υπάρχει, τότε, για να μας τραβήξει το ενδιαφέρον; Οι άνθρωποι, που μπορεί να γίνουν πιο τρομαχτικοί από τα τέρατα. Ένας από αυτούς είναι ο πολύ αγαπητός Κίλιαν Μέρφι (του «Peaky Blinders» και όχι μόνο), που πέφτει στο δρόμο της Μπλαντ και της οικογένειάς της και φαίνεται πως θα τους δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα – λες και δεν είχαν ήδη αρκετά.

Η πρεμιέρα του «Ένα Ήσυχο Μέρος 2» στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαρτίου, εκεί γύρω θα προβληθεί και στη χώρα μας.