Αν το φινάλε του Joker μας άφησε με αναπάντητα ερωτήματα και διαφορετικές ερμηνείες, τότε το αρχικό τέλος που είχε σχεδιαστεί, σίγουρα θα μας άφηνε άφωνους.

Όπως αποκάλυψε ο Κέβιν Σμιθ μιλώντας στην εκπομπή του Fatman Beyond η αρχική εκδοχή του φινάλε της ταινίας σόκαρε το κινηματογραφόφιλο κοινό και δη τους φαν του Μπάτμαν!

Ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει ακόμα την ταινία:

Θυμίζουμε ότι το φιλμ που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο, έσπασε κάθε ρεκόρ και ξεχώρισε για την ερμηνεία ενός συγκλονιστικού Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του Joker, τελειώνει με τον Άρθουρ Φλεκ κλεισμένο σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, αφήνοντας να εννοηθεί μάλιστα ότι σκότωσε τελικά και την ψυχίατρό του.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Σμιθ, η αρχική εκδοχή του φινάλε της ταινίας ήταν περισσότερο σκοτεινή καθώς θα σήμανε έναν κόσμο χωρίς... Μπάτμαν!

Επικαλούμενος πηγή μέσα από την DC, ο Σμιθ αποκάλυψε ότι ο Joker θα ήταν αυτός που τελικά θα σκότωνε στο τέλος τους γονείς του Μπάτμαν, Τόμας και Μάρθα Γουέιν, όμως δεν θα σταματούσε εκεί. Ο Σμιθ ισχυρίζεται ότι στο φινάλε θα σκότωνε και τον νεαρό Μπρους, όπερ σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε ποτέ Μπάτμαν.

«Αρχικά, το τέλος στο νοσοκομείο ήταν διαφορετικό», περιγράφει ο Σμιθ και προσθέτει: «Τον βλέπουμε να βρίσκεται στο νοσοκομείο και να γελάει λέγοντας ότι σκεφτόταν κάτι αστείο. Αυτό που επρόκειτο τότε να συμβεί ήταν ότι θα κάναμε ένα φλάσμπακ και θα βλέπαμε ότι ο Joker σκοτώνει τον Τόμας και τη Μάρθα Γουέιν. Το αγόρι (ο μικρός Μπρους) ουρλιάζει και κλαίει στη θέα των νεκρών του γονιών και τότε ο Joker γυρίζει το κεφάλι του, σηκώνει τους ώμους του και χωρίς δεύτερη σκέψη πυροβολεί τον Μπρους. Τέλος. Αυτός ο κόσμος δεν θα είχε Μπάτμαν».

Ακολουθεί το φινάλε που προβλήθηκε τελικά στη μεγάλη οθόνη:

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τοντ Φίλιπς, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς του Σμιθ.