Τρομακτική Πρωτοχρονιά που θα θυμούνται για καιρό έκαναν όσοι παρακολούθησαν χθες το πρώτο επεισόδιο του «Dracula» του BBC.

Το τρομακτικό θέαμα έκανε ακόμα και τους φαν των ταινιών θρίλερ να χάσουν τον ύπνος τους, όπως σχολιάζει η «Daily Mail».

Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί που είχαν την τύχη (;) να παρακολουθήσουν χθες την πρεμιέρα του «Dracula» μέσα από το BBC One βρέθηκαν μπροστά σε μερικές από τις πιο τρομακτικές σκηνές που έχουν δει στην οθόνη, όπως εκείνη με τα αιμοδιψή μωρά ή την αποκεφαλισμένη καλόγρια.

Η ιστορία είναι φυσικά εμπνευσμένη από το πρωτότυπο μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ και εκτυλίσσεται το 1897. 

Στο πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε, ο νεαρός δικηγόρος, Τζόναθαν Χάρκερ πέφτει στα χέρια του Κόμη Δράκουλα (Κλες Μπανγκ). Ο Χάρκερ, δικηγόρος από το Λονδίνο, αναλαμβάνει μια υπόθεση αγοραπωλησίας. Το σπίτι έχει αγοραστεί για λογαριασμό του Κόμη Δράκουλα, από τον έμπιστό του στο Λονδίνο, τον κύριο Χόκινς.

Θυμίζουμε ότι ο Τζόναθαν είναι αρραβωνιασμένος με την Μίνα με την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί, όμως πριν, αναλαμβάνει να μεταφέρει ο ίδιος στον Κόμη, στην Τρανσυλβανία, τα έγγραφα της αγοραπωλησίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια Όρη, ο Χάρκερ υπέστη βασανιστήρια. Σε μία σκηνή τον κυνηγούν ζόμπι, ενώ μία από τις νύφες του Δράκουλα έπινε το αίμα του.

Σε άλλη σκηνή οι τηλεθεατές βλέπουν μία αποκεφαλισμένη καλόγρια και σε άλλη αιμοδιψή μωρά, θέαμα που δύσκολα θα ξεχάσουν.

Κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό του επεισοδίου, το αίμα των τηλεθεατών παγώνει όταν ο βρυκόλακας, που είχε μεταμορφωθεί σε λύκο, παίρνει ανθρώπινη μορφή για να επιτεθεί στον Χάρκερ. Τότε ο βρυκόλακας (μέσα στο αίμα κι εντελώς γυμνός) βρίσκεται αντιμέτωπος με την καλόγρια Αγκάθα και τις άλλες καλόγριες που τον τραυματίζουν, για να πεθάνει με βίαιο τρόπο όταν ο Χάρκερ τον προσκαλεί στο ιερό κτίριο.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται όταν ο Χάρκερ αντιμετωπίζει τον δράκουλα για να σώσει την αγαπημένη του Μίνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το τέλος του επεισοδίου το Twitter κατακλύστηκε μηνύματα δεκάδων Βρετανών που έσπευσαν να εκφράσουν και να μοιραστούν τον φόβο τους:

«Πώς θα μπορέσω να κοιμηθώ απόψε; @BBCOne;», ρωτάει ένας χρήστης, «#Ο Δράκουλας ήταν τρομακτικός αλλά καταπληκτικός. Θα κρατήσω σίγουρα ένα φως αναμμένο», παραδέχεται ένας άλλος.

Ο κωμικός Τζέισον Μάνφορντ συμβούλεψε τους τηλεθεατές να το δουν με το φως αναμμένο. 

Ωστόσο παρά το φόβο τους και τις σκληρές και τρομακτικές σκηνές οι τηλεθεατές δεν μπόρεσαν να μην παρατηρήσουν την παράξενη προφορά του 52χρονου Δανού πρωταγωνιστή Κλες Μπανγκ που υποδύεται τον Κόμη Δράκουλα.

Θυμίζουμε ότι τη σειρά επιμελούνται οι δημιουργοί του «Sherlock», Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις και η πρώτη σεζόν αποτελείται από τρία επεισόδια τα οποία θα προβληθούν σε διαδοχικές μέρες. Στις 4 Ιανουαρίου, Σάββατο, η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη, «στην Τρανσυλβανία του 1897 ο αιμοδιψής Κόμης καταστρώνει τα σχέδιά του για να κατακτήσει το βικτωριανό Λονδίνο. Και μην ξεχνάτε: οι νεκροί ταξιδεύουν γρήγορα».