Καμία έκπληξη στην κορυφή του ελληνικού box office για το 2019. Από τη στιγμή που ο «Joker» του Τοντ Φίλιπς αναδείχθηκε στην πιο εμπορική ταινία της περασμένης δεκαετίας για τη χώρα μας, δεν θα μπορούσε να μην ήταν και πρώτος για τη χρονιά που πέρασε. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που είναι οι «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών.

Στο top-20 των ταινιών που έκοψαν τα περισσότερα εισιτήρια στους ελληνικούς κινηματογράφους το 2019, όπως το δημοσίευσε το Flix.gr, η Disney κυριαρχεί με τους υπερήρωες της Marvel, τις ταινίες κινουμένων σχεδίων και τα live action ριμέικ παλιότερων τέτοιων ταινιών. Στην πρώτη δεκάδα, οι μόνες ταινίες που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες είναι το «Κάποτε... στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου και η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή.

Θα πρέπει να σταθούμε στη μεγάλη επιτυχία της Ευτυχίας καθώς μέσα στο 2019 πρόλαβε να προβληθεί μόλις ένα 10ήμερο, και αυτό αρκούσε για να τη φέρει στην έκτη θέση των πιο εμπορικών ταινιών της χρονιάς. Από τότε έχει αυξήσει κατά πολύ τα εισιτήριά της. Είναι και η μοναδική ελληνική ταινία στην πρώτη 20άδα, την οποία μπορείτε να δείτε, μαζί με τους αριθμούς των εισιτηρίων, στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί.