Το «Inception» (2010) του Κρίστοφερ Νόλαν είναι από τις ταινίες που μπορεί να δεις και να μην καταλάβεις πολλά, αλλά δεν την ξεχνάς ποτέ. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να νιώθεις και τόσο άσχημο για αυτό, καθώς ούτε και ο πρωταγωνιστής της, Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατάλαβε και πάρα πολλά στο τέλος.

Ο Ντι Κάπριο και ο Μπραντ Πιτ βρέθηκαν στο podcast του κωμικού Μαρκ Μάρον, «WTF podcast», συζητώντας τα WTF πράγματα στην καριέρα τους.

Όταν λοιπόν ο Μάρον ρώτησε το Λίο για το τι τελικά συμβαίνει στο ασαφές τέλος του «Inception» ο ηθοποιός απάντησε ό,τι ο καθένας από εμάς: «δεν έχω την παραμικρή ιδέα». «Πάντα θέλω να καταλαβαίνω την ιστορία μιας ταινίας, αλλά όταν έχεις να κάνεις με τον Κρίστοφερ Νόλαν και το πώς λειτουργεί το μυαλό του... ξέχασέ το. Πώς συναρμολογήθηκε το παζλ του "Inception"; Ολοι προσπαθούσαμε, συνεχώς, να ενώσουμε τα κομμάτια και κανείς μας δεν τα κατάφερε», ανέφερε ο Λίο και πρόσθεσε για το αν τελικά η ταινία βγάζει νόημα «'Οπως το βλέπει κανείς. Αυτό εξαρτάται από τον κάθε θεατή».

Αυτό το συνεχές πέρα-δώθε ανάμεσα στα όνειρα και την πραγματικότητα και η βύθιση σε όνειρο-μέσα σε όνειρο-μέσα σε όνειο ήταν εντυπωσιακό αλλά άφησε πολύ κόσμο μπερδεμένο. Κυρίως όσον αφορά το φινάλε, που δεν καταλαβαίνουμε αν ο χαρακτήρας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο επανενώνεται επιτέλους με τα παιδιά του ή πρόκειται για ένα ακόμη όνειρο.

Αν θυμάστε, ο Ντι Κάπριο στην ταινία χρησιμοποιούσε μια σβούρα για να καταλάβει αν βρισκόταν σε όνειρο ή όχι. Την έστριβε, και αν εκείνη δεν σταματούσε να γυρίζει αυτό σήμαινε ότι βρισκόταν μέσα σε όνειρο. Το ίδιο έκανε και στην τελευταία σκηνή της ταινίας, λίγο πριν συναντήσει τα παιδιά του, αλλά ο Νόλαν δεν μας άφησε ποτέ να δούμε αν η σβούρα σταμάτησε ή όχι, βγάζοντας ξαφνικά τους τίτλους τέλους.

Το καλοκαίρι του 2020, η ταινία συμπληρώνει 10 χρόνια από την κυκλοφορία της, ωστόσο το 2018 ο Μάικλ Κέιν, που συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία, έλυσε το μυστήριο με τον πιο απλό τρόπο, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ...