Εικόνες εμπνευσμένες από τα πολυαναμενόμενα σίκουελ του «Avatar» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό στη διεθνή έκθεση Consumer Elecrtonics Show στο Λας Βέγκας.

Η έκπληξη ήρθε από το σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον ο οποίος παρουσίασε στους φαν του «Avatar» τέσσερα concept art με σχέδια και τοπία από τον μυστικιστικό κόσμο της Pandora.

Όπως θα δείτε τα σχέδια απεικονίζουν νέα μέρη του φανταστικού πλανήτη της ταινίας με φωσφορίζουσες θάλασσες και ακτές, αιωρούμενους βράχους και τους Na'vi να ταξιδεύουν πάνω σε νέα θαλάσσια πλάσματα.

«Στα σίκουελ του #Avatar, δεν θα επιστρέψετε απλώς στην Pandora – θα εξερευνήσετε και νέα μέρη του κόσμου. Δείτε τα νέα concept art κομμάτια ως μια μικρή γεύση σε ό,τι πρόκειται να έρθει», αναφέρεται στο Twitter της ταινίας.

Η αμερικανική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας λαμβάνει χώρα στον φανταστικό πλανήτη Pandora, που κατοικείται από ανθρωποειδή κυανά πλάσματα που ονομάζονται Na'vi. Για να εξερευνήσουν τη βιόσφαιρα της Πανδώρας, επιστήμονες χρησιμοποιούν υβρίδια ανθρώπων και Na'vi που τα αποκαλούν «Avatars», τα οποία χειρίζονται άνθρωποι από μακριά. 

Σημειώνεται ότι το «Avatar 2» τοποθετείται χρόνια μετά την πρώτη ταινία και εστιάζει στη νέα γενιά χαρακτήρων. Συγκεκριμένα θα δούμε νεαρούς της φυλής Metkayina και τα παιδιά των Jake και Neytiri.

Ο Κάμερον μάλιστα δηλώνει σίγουρος ότι το σίκουελ θα καταφέρει να ξεπεράσει το «Avengers: Endgame» και το Avatar θα επιστρέψει στην κορυφή των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών.

Τα σίκουελ του «Avatar», πλέον ανήκουν στην Disney μετά από την εξαγορά της Fox. To «Avatar 2» θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 2021, το «Avatar 3» στις 22 Δεκεμβρίου 2023, το «Avatar 4» στις 19 Δεκεμβρίου 2025 και το «Avatar 5» στις 17 Δεκεμβρίου 2027. 

Από τους «παλιούς» του καστ συμμετέχουν οι δύο πρωταγωνιστές Ζόι Σαλντάνα και Σαμ Γουόρθινγκτον ως Νεϊτίρι και Τζέικ Σούλι. Η Σιγκούρνι Γουίβερ επιστρέφει επίσης ως Δόκτωρ Γκρέις Όγκουστιν, αρχηγός του προγράμματος AVTR (avatar). Ωστόσο θα δούμε και μια πληθώρα νέων ονομάτων όπως ο Βιν Ντίζελ και η Κέιτ Γουίνσλετ.