Αν είστε φαν του τηλεοπτικού «The Witcher» αλλά δεν έχετε καμία επαφή με τα βιβλία Αντρζέι Σαπκόφκσι ή τα παιχνίδια, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι είστε από εκείνους που έχουν μπερδευτεί από τον μη γραμμικό χαρακτήρα της πλοκής.

Ομολογουμένως όσο εξελίσσεται η σειρά, τα μπρος-πίσω δίνουν και παίρνουν, για το λόγο αυτό το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο character timeline της πρώτης σεζόν που επιτέλους βάζει σε μια χρονική σειρά τα γεγονότα  όπως εξελίσσονται. 

Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι φίλοι της λογοτεχνίας του φανταστικού και των video games γνωρίζουν καλά τον Γκέραλτ της Ρίβια, τον κυνηγό τεράτων που πρωταγωνιστεί στα βιβλία του Αντρζέι Σαπκόφκσι (του Πολωνού Τόλκιν, όπως τον αποκαλούν) και στη best seller σειρά βιντεοπαιχνιδιών «The Witcher» (ο Γητευτής στα ελληνικά).

«Ο Γκέραλτ της Ρίβια, ένας μεταλλαγμένος κυνηγός τεράτων, παλεύει να βρει την θέση του σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συχνά αποδεικνύονται πιο μοχθηροί από τα τέρατα. Όταν όμως το πεπρωμένο τον σπρώχνει προς μία παντοδύναμη μάγισσα και μία νεαρή πριγκίπισσα με ένα επικίνδυνο μυστικό, οι τρεις αυτοί καλούνται να βρουν τον δρόμο τους στην ολοένα και πιο ασταθή Ήπειρο». 

Η πρώτη σεζόν της σειράς του Netflix κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου ενθουσιάζοντας το κοινό και σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Η δημοφιλής πλατφόρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι η επική σειρά έχει πάρει το πράσινο φως και για δεύτερη σεζόν.