Στο πρώτο τρέιλερ του «Black Widow» έκανε μια πολύ σύντομη εμφάνιση, ίσα ίσα για να γκρινιάξουν οι φαν ότι η εμφάνισή του είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των κόμικς. Όμως στο πρόσφατο δεύτερο τρέιλερ ο Taskmaster έρχεται στο προσκήνιο ως ο βασικός κακός της ταινίας, που θα δυσκολέψει πολύ την Νατάσα Ρόμανοφ (Σκάρλετ Τζοχάνσον) και την παρέα της. Και αυτό γιατί η «υπερδύναμη» του Taskmaster είναι η εξής: μπορεί και μιμείται στην εντέλεια τις κινήσεις του κάθε αντιπάλου του.

Η ιστορία του (εκδοχή 1)

Όπως συμβαίνει συνήθως στα κόμικς, οι ιστορίες προέλευσης καλών και κακών συχνά αλλάζουν για να ανανεώνεται το ενδιαφέρον. Η πρώτη εκδοχή της προέλευσης του Taskmaster εξιστορείται στα τεύχη 195 και 196 του κόμικ «Avengers» του 1980. Σύμφωνα με αυτή, ο Taskmaster είναι ο Τόνι Μάστερς, που ως παιδί ανακάλυψε ότι μπορούσε να μιμηθεί οποιαδήποτε κίνηση έκαναν οι καουμπόιδες στα σίριαλ που έβλεπε στην τηλεόραση. Αφού παρακολούθησε έναν αγώνα επαγγελματικού αμερικανικού ποδοσφαίρου, έγινε αμέσως σταρ του αθλήματος στο σχολείο του. Μεγαλώνοντας αποφάσισε αντί για ήρωας να γίνει κακοποιός, που ήταν πιο επικερδές. Φόρεσε λευκή κάπα με κουκούλα και μάσκα νεκροκεφαλής και έγινε ο Taskmaster, εκπαιδευτής σε σχολή για κακούς και τους υποτακτικούς τους.

Η ιστορία του (εκδοχή 2)

Στη μίνι σειρά τεσσάρων τευχών «Taskmaster» το 2010, η ιστορία αλλάζει. Ο Τόνι Μάστερς αντί για κακοποιός γίνεται πράκτορας της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α υπό τις οδηγίες του Νικ Φιούρι, και σε μία από τις αποστολές του ένας ετοιμοθάνατος επιστήμονας του δίνει μια σύριγγα που περιέχει μια πειραματική εκδοχή του ορού των υπερ-στρατιωτών (ο ορός που πήρε και ο Κάπτεν Αμέρικα), την οποία είχαν αναπτύξει οι ναζί. Ο Τόνι χρησιμοποίησε τον ορό στον εαυτό του και οι δυνάμεις του αυξήθηκαν, αλλά έχασε τη μνήμη του. Η σύζυγός του, Μερσέντες Μάστερς, επίσης πράκτορας της  Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α (αλλά κακιά στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται) το εκμεταλεύεται και τον κάνει μισθοφόρο, δίνοντάς του την ταυτότητα του Taskmaster.

Οι αδυναμίες του

Ο Taskmaster είναι πολύ σκληρός αντίπαλος εξαιτίας της ικανότητάς του να μαθαίνει άμεσα και να μιμείται στην εντέλεια όποια κίνηση δει. Μπορεί να κάνει τα ακροβατικά του Spider-Man και του Daredevil, να πετάξει ασπίδα σαν τον Captain America, να χειριστεί όπλα σαν τον Punisher, τόξο σαν τον Hawkeye, να δώσει ξύλο σαν τον Black Panther και τη Black Widow. Όμως η σωματική του δύναμη είναι εκείνη ενός πολύ δυνατού και γυμνασμένου ανθρώπου. Αν δει κάποιον υπερήρωα να σηκώνει ένα αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει κι εκείνος. Δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε δύναμη τον Hulk ή να πετάξει σαν την Captain Marvel. Επίσης ο εγκέφαλός του δεν μπορεί να χωρέσει όλα αυτά τα δεδομένα που συλλέγει και διαγράφει συνεχώς παλιότερες καταχωρίσεις. Ο Taskmaster έχει έντονο πρόβλημα αμνησίας. Μπορεί να έχει μάθει ένα σωρό διαφορετικές γλώσσες και τις κινήσεις δεκάδων υπερηρώων, αλλά ξεχνάει που ήταν και τι έκανε ένα μήνα πριν...

Ποιος τον υποδύεται στην ταινία

Έλα μου ντε... Αυτό είναι το μεγάλο μυστήριο, το οποίο συντηρούν επίτηδες οι παραγωγοί της ταινίας. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι τον υποδύεται ο ηθοποιός O-T Φάνγκμπελε (ο Λουκ του «Handmaid's Tale») που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη σε κάποιο τρέιλερ (τουλάχιστον όχι χωρίς μάσκα), αλλά το Internet Movie Database σε πρόσφατη ενημέρωσή του καταχώρισε τον χαρακτήρα του ως Mason.

Άλλη θεωρία θέλει τον Taskmaster να είναι γυναίκα και συγκεκριμένα η Μελίνα Βόστοκοφ που υποδύεται η Ρέιτσελ Βάις. Η Βόστοκοφ είναι σίγουρο ότι προς το τέλος της ταινίας θα αποδειχθεί κακιά, αλλά το πιο πιθανό είναι να έχει την ταυτότητα της Iron Maiden όπως στα κόμικς και όχι του Taskmaster. Επιπλέον στο νέο τρέιλερ τη βλέπουμε να αντιμετωπίζει τον Taskmaster, κάτι που μοιάζει να ακυρώνει εντελώς τη συγκεκριμένη θεωρία (εκτός αν το κάνει η Marvel για να μας παραπλανήσει, δεν θα είναι η πρώτη φορά). Άλλοι που επιμένουν ότι θα είναι γυναίκα, περιμένουν να αποκαλυφθεί ως η αδερφή της Black Widow, Γιελένα, την οποία υποδύεται η Φλόρενς Πιου.

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την πρεμιέρα του «Black Widow» στις 30 Απριλίου για να μάθουμε περισσότερα...