Είναι ένας από τους βασικούς λόγους της μεγάλης επιτυχίας του «The Mandalorian», της Star Wars σειράς του Disney+. Ο Baby Yoda, ο μικρός χαριτωμένος εξωγήινος με τις εντυπωσιακές δυνάμεις, αγαπήθηκε με πάθος από τους θεατές και έγινε viral με αμέτρητα memes και gifs να κατακλύζουν το Ίντερνετ.

Στη σημερινή εποχή ο Baby Yoda θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ψηφιακός, δημιούργημα υπολογιστών που θα έμπαινε στη σειρά μετά το τέλος των γυρισμάτων. Όμως οι δημιουργοί της πολύ σωστά επέλεξαν να κάνουν τα πράγματα με τον παραδοσιακό τρόπο, και να χρησιμοποιήσουν μια ρομποτική μαριονέτα που θα τη χειρίζονταν ειδικοί του είδους. Λύση ιδανική, αλλά και πολύ ακριβή. Πόσο ακριβή;

Την απάντηση έδωσε ο ηθοποιός Άνταμ Πάλι, που στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς υποδύεται έναν Scout Trooper (ανιχνευτή Stormtrooper για όσους έχουν μια χαλαρή σχέση με το Star Wars) που αιχμαλώτισε τον Baby Yoda. Σύμφωνα με το σενάριο, έπρεπε να τον βάλει σε έναν σάκο και να τον χτυπήσει, και ο δημιουργός της σειράς, Τζον Φαβρό, τον πλησίασε και του είπε: «Θέλω απλά να ξέρεις ότι αυτός είναι ο ήρωας της σειράς και κοστίζει κάπου 5 εκατομμύρια δολάρια. Θέλω να τον χτυπήσεις, αλλά θέλω και να το ξέρεις αυτό...».

Γι' αυτό μάλλον και ο Τζορτζ Λούκας, δημιουργός του σύμπαντος του Star Wars κοιτάει τον Baby Yoda με τόση λατρεία στη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter ο Τζον Φαβρό την περασμένη Παρασκευή.

Όσο για εμάς τους κοινούς θνητούς, ο μόνος τρόπος να πλησιάσουμε τον Baby Yoda είναι να προπαραγγείλουμε αυτή την κούκλα των 25 δολαρίων που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο...