΄Το νέο reality show θα προβάλλεται στο εθνικό τηλεοπτικό κανάλι της Νέας Ζηλανδίας, TVNZ OnDemand, θα συγκεντρώνει μία ομάδα millennials (άτομα που ενηλικιώθηκαν τη δεκαετία του 2000) και Gen Z-ers (άτομα που γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90), με αποστολή να συγκατοικήσουν σε ένα σπίτι σε συνθήκες της δεκαετίας του 1980 και να διαπιστωθεί αν μπορούν να «επιβιώσουν».

Προφανώς, έχει περάσει πολύς καιρός από τη δεκαετία του 1980 και στις μέρες μας χαρακτηρίζεται ως ενός είδους μυστηριώδης κόσμος, στον οποίο πρέπει να αντέξουν ήρωες που ταξιδεύουν στον χρόνο, σχολιάζεται σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Το TVNZ ανακοίνωσε ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο ριάλιτι με τίτλο «Survive the 80s» για το οποίο αναζητούνται «ομάδες εξαρτημένων από την τεχνολογία Gen Y και Z-ers» που επιθυμούν να βρεθούν αντιμέτωποι με μια «σειρά προκλήσεων της δεκαετίας του '80 – χωρίς τα έξυπνα κινητά τους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μία «επική περιπέτεια ρετρό» γεμάτη «μυστηριώδη τεχνολογία» όπως τα Walkman, το Gameboy και υπολογιστές που κάνουν δύο χρόνια για να ενεργοποιηθούν.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα αποτελούνται από άτομα ηλικίας από 18 έως 30 ετών απ’ όλη τη χώρα.