Το τρίτο επεισόδιο του «MasterChef», στο STAR, το βράδυ της Τετάρτης, έφερε στην επιφάνεια μία συγκινητική ιστορία και έναν άνθρωπο ταλαντούχο, με δύναμη ψυχής. Ο Βασίλης Στεφανίδης πήγε στο παιχνίδι για να αποδείξει σε όλους πως όταν θες να πετύχεις κάτι το πετυχαίνεις, παρά το μεγάλο πρόβλημα με την όρασή του.

Ο Βασίλης βλέπει μόλις 5%. Όπως εξομολογήθηκε στους κριτές, έχασε την όρασή του από το ένα μάτι στα 12 του χρόνια και από το δεύτερο στα 24 του. Με αφορμή τη συμμετοχή του παίκτη στο ριάλιτι, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μίλησε για όλους αυτούς που δεν υπολογίζουν και βάζουν εμπόδια στα άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα με την όρασή τους και εξομολογήθηκε για πρώτη φορά μια προσωπική του ιστορία.

«Συνήθως βλέπουμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα και η πρώτη σκέψη είναι η παραίτηση. Θα σου πω μια προσωπική μου εμπειρία. Στο Λύκειο είχα σχέση με μια κοπέλα που ήταν κωφάλαλη. Θυμάμαι ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να μην την κάνω να νιώθει ότι έχει πρόβλημα, γιατί δεν είχε πρόβλημα, ήταν ένας πλήρως λειτουργικός άνθρωπος.

Και το πρόβλημα το έχουμε εμείς που συνήθως, επειδή είμαστε λίγο γαϊδούρια, στην καθημερινότητά μας βάζουμε εμπόδια σε αυτούς τους ανθρώπους με το να παρκάρουμε το μηχανάκι μας εκεί που δεν πρέπει μέχρι να βγάζουμε τραπεζάκια εκεί που δεν πρέπει για να απολαμβάνουν οι πολλοί τον καφέ τους και τους άλλους να τους βάζουμε στο περιθώριο», είπε ο Λεωνίδας εμφανώς συγκινημένος.

Με το πρώτο «ναι» από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο Βασίλης ξέσπασε σε κλάματα, ενώ τα δύο επόμενα  από Πάνο Ιωαννίδη και Σωτήρη Κοντιζά τον πέρασαν στην επόμενη φάση.