Ο «Γητευτής» (The Witcher) είναι η πιο επιτυχημένη σειρά του Netflix και, ενώ δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τα επίπεδα του «Game of Thrones», διαθέτει αναμφισβήτητα μερικές από τις πιο εντυπωσιακά στημένες και χορογραφημένες σκηνές μονομαχιών.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Χένρι Κάβιλ, στο παρακάτω βίντεο εξηγεί τα μυστικά των σπαθιών που χρησιμοποιεί στον «Γητευτή». Ως Γκέραλτ της Ρίβια, έχει δύο σπαθιά: ένα ατσάλινο και ένα ασημένιο. Το πρώτο είναι φτιαγμένο από μετεωρίτη, και χρησιμοποιείται για να σκοτώνει κυρίως ανθρώπους και κάποια τέρατα. Το δεύτερο, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τέρατα με μαγικές ιδιότητες, που σκοτώνονται μόνο με ασήμι.

Στα γυρίσματα της σειράς, πάντως, τα σπαθιά ήταν τριών ειδών· τα ελαφριά σπαθιά, που σε χτυπήματα στο σώμα δεν μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια ζημιά, το πολύ πολύ μια μελανιά αν κάτι πήγαινε στραβά· τα λαστιχένια σπαθιά που χρησιμοποιούνταν όταν τα χτυπήματα ήταν κοντά στο πρόσωπο· και τα κομμένα σπαθιά, που χρησιμοποιούνταν για να καρφώνονται σε σώματα ή να τα διαμελίζουν – ο ηθοποιός κρατούσε ένα σπαθί που κοβόταν λίγο μετά τη λαβή, και το υπόλοιπο συμπληρωνόταν ψηφιακά στο post production.