Σπάνια, αλλά και γνωστά γυρίσματα με Beatles, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Τζίμι Χέντριξ και πολλούς άλλους θα δούμε σε έναν καινούργιο φόρο τιμής στον «Πατέρα του Ροκ εντ Ρολ», τον Τσακ Μπέρι: Η ταινία «Brown Eyed Handsome Man» θα μεταδοθεί στις 29 Φεβρουαρίου από το PBS.

Στην ταινία περιλαμβάνονται περφόρμανς πολλών δεκαετιών, μεταξύ των οποίων δύο πολύ παλιές, η μία από τους Beatles και η άλλη από τους Stones (και οι δύο του 1964): στην πρώτη, τα Σκαθάρια παίζουν το «Roll Over Beethoven» στην πρώτη συναυλία τους στις ΗΠΑ, στο Washington Coliseum στην Ουάσινγκτον. Στη δεύτερη, οι Stones παίζουν το «Around and Around» σε συναυλία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλες περφόρμανς είναι η ερμηνεία του «Johnny B. Goode» από τον Hendrix στο Μπέρκλεϊ, το 1970. Η πολύ εσωτερική ερμηνεία του «Brown Eyed Handsome Man» από τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ στο Cavern Club - στο κλαμπ όπου ξεκίνησαν οι Beatles - στο Λίβερπουλ, το 1999. Ερμηνεία του «Carol» από τους Τομ Πέτι and the Heartbreakers, το 2011.

Πολλές περφόρμανς από τον ίδιο τον θρύλο του ροκ εντ ρολ. Πολλά σόλο («Maybellene», «Nadine», «You Can't Catch Me», μεταξύ άλλων). Περφόρμανς του Τσακ Μπέρι με το συγκρότημα που του έκανε για μια περίοδο back up, τους Billy Kingsley and Rockin' Horse («Let It Rock», «Sweet Little Sixteen»). Πολλές συνεργασίες (κλιπ με τη Λίντα Ρονσταντ στο «Back in the USA», τον Κιθ Ρίτσαρντς στο «Carol», τον Σπρίνγκστιν στο «Johnny B. Goode»).

«Στα πενήντα χρόνια που δούλεψα με τον Τσακ Μπέρι, τον είδα να τραγουδά μπροστά στο κοινό εκατοντάδες φορές, και, απλά, δεν υπήρχε άλλος σαν κι αυτόν» λέει ο Ντικ Άλεν, ο ατζέντης του Μπέρι. «Βλέποντας αυτή την ταινία, πραγματικά εμπεδώνουμε πόσους πολλούς καλλιτέχνες επηρέασε και το ότι το ροκ εντ ρολ δεν θα ήταν αυτό που ήταν αν δεν υπήρχε ο Τσακ Μπέρι» τόνισε.