Σίγουρα όταν διαβάσατε τον τίτλο σας ήρθε στο μυαλό ο Σον Μπιν. Μετά τον σοκαριστικό θάνατό του στην πρώτη σεζόν του «Game of Thrones» όλοι άρχισαν να μετράνε τους θανάτους του σε ταινίες και σειρές, ακόμη και να ανεβάζουν σχετικά βίντεο στο YouTube. Μέχρι τώρα ο συμπαθής Βρετανός έχει πεθάνει 25 φορές, που σίγουρα δεν είναι λίγες.

Κι όμως, ο Σον Μπιν απέχει πολύ από το να μπει στη δεκάδα με τους ηθοποιούς που σπάνια ολοκληρώνουν ταινία ζωντανοί. Φανταστείτε ότι τον ξεπερνάει ακόμη και ο Μίκι Ρουρκ με 28 θανάτους, αλλά ούτε κι εκείνος καταφέρνει να μπει στο Top-10. Για ποιους μιλάμε τότε;

Στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί, κυριαρχούν ηθοποιοί του παλιού Χόλιγουντ που σχεδόν πάντα έπαιζαν ρόλους «κακών» στις ταινίες. Στην εποχή τους, μάλιστα, γύριζαν πολλές ταινίες κάθε χρόνο και έτσι κατάφεραν να πιάσουν επιδόσεις που είναι πολύ δύσκολο να φτάσει ένας σύγχρονος συνάδελφός τους.

Άντε να φτάσεις, για παράδειγμα, τον Κρίστοφερ Λι με τους 70 θανάτους. Όταν έχεις παίξει τον Δράκουλα, τον Φρανκενστάιν, τη Μούμια, και τους κακούς σε ένα σωρό σειρές ταινιών, από τον Τζέιμς Μποντ μέχρι τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το «Star Wars», αποκλείεται να τη βγάλεις καθαρή μέχρι να κυλήσουν οι τίτλοι τέλους. Ας δούμε στη συνέχεια την πρώτη δεκάδα σύμφωνα με τα στατιστικά του Internet Movie Database:

(προειδοποίηση: είναι πιθανό κάποιες φωτογραφίες στα μέσα της συλλογής να ενοχλήσουν...)