Ο Ντόναλτ Τραμπ επέκρινε την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την απονομή του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην ταινία «Παράσιτα» επειδή προέρχεται από τη Νότια Κορέα με την οποία «οι ΗΠΑ έχουν προβλήματα».

«Πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε; Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα. Τι στο διάβολο ήταν όλο αυτό; Έχουμε αρκετά προβλήματα με τη Νότια Κορέα, με το εμπόριο. Και μετά από όλα αυτά, τους δίνουν το βραβείο για την καλύτερη ταινία της χρονιάς;», διερωτήθηκε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσής του στο Κολοράντο.

Ο Τραμπ όπως φάνηκε δεν έχει δει την ταινία και συνέχισε με το ίδιο απαξιωτικό ύφος «Είναι καλή; Δεν ξέρω. Δώστε μας πίσω το "Όσα Παίρνει ο Άνεμος". Μπορούμε να επαναφέρουμε το "Όσα Παίρνει ο Άνεμος παρακαλώ"» ανέφερε για την κλασική ταινία του 1939 σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ.

 Άμεση και καυστική ήταν η απάντηση από την εταιρεία διανομής η οποία έγραψε στο Twitter «Κατανοητό, δεν ξέρει να διαβάζει».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιτέθηκε και στον Μπραντ Πιτ ο οποίος παραλαμβάνοντας το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου δήλωσε ξεκάθαρα πως τασσόταν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη. Σημειώνεται ότι ο μεγιστάνας απαλλάχθηκε από τη Γερουσία στις αρχές του μήνα.

Θυμίζουμε ότι τα «Παράσιτα» του Νοτιοκορέατη Μπονγκ Τζουν-Χο κέρδισαν τα τέσσερα πιο σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία έγινε το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που απέσπασε το εν λόγω βραβείο γράφοντας ιστορία στα φετινά Όσκαρ.