Την επομένη φορά που θα παρακολουθήσετε μια ταινία μυστηρίου όπως το «Knives Out» (Στα Μαχαίρια), με πολλούς υπόπτους για έναν φόνο, μπορείτε να αποκλείσετε από την αρχή όσους χρησιμοποιούν iPhone, iPad ή MacBook... Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης της παραπάνω ταινίας, η Apple δεν επιτρέπει τη χρήση προϊόντων της από χαρακτήρες «κακών» στις σειρές και τις ταινίες.

Ο Ράιαν Τζόνσον, σε βίντεο του περιοδικού Vanity Fair, αναλύει μια σκηνή της ταινίας «Knives Out» και σε ένα σημείο (συγκεκριμένα από το 2:52 και μετά) λέει: «Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω αυτό... Θα το βρω μπροστά μου στην επόμενη ταινία μυστηρίου που θα γυρίσω... Αλλά θα το πω γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον. Η Apple σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς iPhone σε ταινίες αλλά – και αυτό είναι πολύ σημαντικό αν παρακολουθείς ταινία μυστηρίου – οι “κακοί” της ταινίας απαγορεύεται να εμφανίζονται με iPhone στην οθόνη. Ωχ, τώρα όλοι οι σκηνοθέτες που έχουν κάποιον “κακό” στις ταινίες τους και τον κρατούν μυστικό, θα θέλουν να με δολοφονήσουν τώρα».

Πρόκειται για επιβεβαίωση μιας θεωρίας που είχε κυκλοφορήσει από το 2002 και αφορούσε τη σειρά «24» (με τον θρυλικό Τζακ Μπάουερ του Κίφερ Σάδερλαντ). Ο προδότης στην ομάδα του Μπάουερ, που μέχρι να αποκαλυφθεί ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, ήταν ο μοναδικός που χρησιμοποιούσε υπολογιστή με Windows (συγκεκριμένα λάπτοπ της Dell), ενώ όλοι οι υπόλοιποι χρησιμοποιούσαν Mac.

Απορία Νο.1: Στις παραγωγές του Apple TV+, όπου όλοι χρησιμοποιούν υποχρεωτικά προϊόντα της Apple, δεν υπάρχουν κακοί; Χμμμ, θα πρέπει να το τσεκάρουμε...

Απορία Νο.2: Στο «House of Cards» θυμόμαστε τον Κέβιν Σπέισι με MacBook και iPad, και σίγουρα δεν ήταν «καλός». Ίσως ο κανόνας για τα iPhone που επικαλείται ο Τζόνσον να είναι πιο πρόσφατος.