Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ θα αναβληθεί για τον Νοέμβριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι παραγωγοί της, εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού.

Η ταινία «No Time to Die», που επρόκειτο να προβληθεί στους βρετανικούς κινηματογράφους στα τέλη Μαρτίου και από τον Απρίλιο σε όλον τον κόσμο, θα κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως και στην Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου και κατόπιν σε άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ θα αρχίσει να προβάλλεται στις 25 Νοεμβρίου, ανέφεραν οι εταιρείες MGM, Universal και οι παραγωγοί Μάικλ Τζ. Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπροκόλι στον επίσημο λογαριασμό του Τζέιμς Μποντ στο Twitter.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία συγκεκριμένη αναφορά στην επιδημία.

Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτήση στο Facebook και η TULIP Entertainment, η εταιρεία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα:

 
Πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ώρες τo γνωστό σε πολλούς fan site του Τζέιμς Μποντ, mi6-hq.com δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την MGM, τη Universal και την εταιρεία παραγωγής της 25ης ταινίας Μποντ με την οποία ζητούσε την αναβολή της πρεμιέρας του «No Time To Die» και τη μετάθεσή της για το καλοκαίρι, εξαιτίας του κοροναϊου.

«Με τον κοροναϊό να κοντεύει να μετατραπεί πλέον σε πανδημία, έφτασε η στιγμή να βάλουμε τη δημόσια υγεία πάνω από τα σχέδια του μάρκετινγκ και τη ζημιά που προκαλούν οι ακυρώσεις των μαζικών εκδηλώσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για την ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού παγκοσμίως και αναφέρει ότι μέχρι τις 10 Απριλίου που έχει οριστεί η αμερικανική πρεμιέρα της ταινίας, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να έχουν ήδη κλείσει τις κινηματογραφικές τους αίθουσες ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας και της Ιταλίας. 

«Είναι απλώς μια ταινία. Η υγεία των φαν και των οικογενειών τους είναι πιο σημαντική. Όλοι μας περιμέναμε πάνω από τέσσερα χρόνια για την νέα ταινία Τζέιμς Μποντ. Μερικοί μήνες αναμονής ακόμα δεν θα επηρεάσουν την ποιότητα του φιλμ, ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν περισσότερο το box office στη μεγάλη έξοδο του Ντάνιελ Κρεγκ από το franchise», καταλήγει το άρθρο.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί επίσημα η ακύρωση του «No Time to Die» την Κίνα, εξαιτίας της φονικής εξάπλωσης του κορονοαϊού. Μάλιστα η λαμπερή πρεμιέρα του «No Time to Die» τον Απρίλιο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί παρουσία του Ντάνιελ Κρεγκ  και των υπόλοιπων συντελεστών.

Θυμίζουμε ότι τα κρούσματα του κοροναϊού παγκοσμίως αγγίζουν πλέον τα 90.000 ενώ οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού φτάνουν τους 3.000. Στη χώρα μας μέχρι στιγμής εμφανίστηκαν εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πολλές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την ακύρωση ή την αναβολή δημόσιων εκδηλώσεων, όπως και το κλείσιμο δημόσιων χώρων και κτιρίων.