Στην ταινία «Ο Δρόμος της Επιστροφής» που παίζεται αυτή την εβδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, ο Μπεν Άφλεκ υποδύεται έναν αλκοολικό πρώην μπασκετμπολίστα που αναλαμβάνει να προπονήσει την ομάδα του κολεγίου του. Αυτό που δεν θυμούνται πολύ είναι ότι ο Άφλεκ ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας έναν μπασκετμπολίστα στην ταινία «Μπάφι η Βαμπιροφόνισσα» του 1992. Ένας ρόλος λίγων δευτερολέπτων, που στα credits αναφέρθηκε ως «μπασκετμπολίστας με τον αριθμό 10».

Όπως θυμήθηκε ο ηθοποιός μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, η σκηνή είχε ως εξής: σε σχολικό αγώνα μπάσκετ, ένας από τους παίκτες γίνεται λυκάνθρωπος ή κάτι τέτοιο και εκείνος, ως αντίπαλός του, φοβάται και του δίνει τη μπάλα λέγοντας «Take it, man». Αλλά όταν πήγε να δει την ταινία δεν αναγνώρισε τη φωνή του – ήταν τόσο κακός που τον είχαν ντουμπλάρει.

Πολύ θα θέλαμε να σας δείξουμε τη συγκεκριμένη σκηνή, αλλά τη βρίσκουμε μόνο στα ισπανικά. Όπου και πάλι, βέβαια, ο Άφλεκ είναι ντουμπλαρισμένος, αλλά όχι στην ίδια του τη γλώσσα που είναι, όπως και να το κάνεις, κάπως εξευτελιστικό...