Πέρυσι απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «για την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία και τον μυστηριώδη χαρακτήρα της. Μια πρωτότυπη προσέγγιση της σκηνοθεσίας, που έχει μία σαφή ηδονοβλεπτική ματιά και εξαιρετική χρήση του γρήγορου μοντάζ».

Ο λόγος για το ελληνικό θρίλερ «Scopophilia», το πρώτο ευρωπαϊκό computer screen φιλμ που όπως προδίδει και ο τίτλος του εμπνέεται από την ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου. Τη σκηνοθεσία του φιλμ υπογράφουν οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, ενώ το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης.

Απόλυτα εναρμονισμένο με την πρωτοφανή κατάσταση και του αυτοπεριορισμού που ζούμε λόγω της φονικής εξάπλωσης του νέου κορονοϊού Covid-19 οι δημιουργοί του πρωτοποριακού φιλμ αποφάσισαν την ελεύθερη διάθεσή του στο διαδίκτυο για να δώσουν μια νότα ψυχαγωίας σε όλους εμάς που «μένουμε σπίτι».

Άλλωστε η ίδια η ταινία αφηγείται την έννοια της καραντίνας και του αυτοπεριορισμού. Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Αλέξη, έναν νεαρό φοιτητή, ο οποίος βρίσκεται απομονωμένος στο σπίτι του λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Εκτός από την εμμονή του με τα social media, ο ήρωας έχει εγκαταστήσει στον υπολογιστή του ένα σύστημα παρακολούθησης με το οποίο χακάρει κι ενεργοποιεί τις κάμερες των λάπτοπ άλλων ανθρώπων παρακολουθώντας τις ζωές τους

Ωστόσο, άθελά του ένα βράδυ γίνεται μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του θα προσπαθήσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο, ριψοκινδυνεύοντας να πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Στέλλα Νούλη, Ματίνα Κουλουριώτη, Τζόυς Ευείδη.

Και μπορείτε να τη δείτε εδώ: