Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού σε ολόκληρο των πλανήτη χτυπάει και το Φεστιβάλ των Καννών το οποίο αναβάλλεται για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 23 Μαΐου. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ωστόσο ότι στόχος είναι να μην ακυρωθεί εντελώς για φέτος αλλά να μεταφερθεί προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου 2020.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Καννών:

«Σε αυτήν την εποχή παγκόσμιας κρίσης, οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα του Covid-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους παλεύουν με τον ιό. Σήμερα πήραμε την ακόλουθη απόφαση: Το Φεστιβάλ των Καννών δεν μπορεί να γίνει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 12 μέχρι τις 23 Μαΐου. Πολλές εκδοχές λαμβάνονται υπόψη για τη διεξαγωγή του, με κυριότερη αυτή μιας απλής αναβολής και διεξαγωγής του στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου του 2020.

Μόλις η εξέλιξη της κατάστασης στη Γαλλία και παγκοσμίως μας επιτρέψει να έχουμε πρόσβαση σε ρεαλιστικές πιθανότητες, θα κάνουμε γνωστή την απόφασή μας, πάντοτε σε συμφωνία με τη συνεχή επικοινωνία μας με την Γαλλική Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή των Καννών, όπως και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ, την κινηματογραφική βιομηχανία και όλους τους συνεργάτες της διοργάνωσης».

Επίσης προτρέπει τον κόσμο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των ειδικών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και ζητά να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες. Σημειώνεται ότι τη μοναδική φορά που ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Καννών ήταν κατά τη διάρκεια των εθνικών εξεγέρσεων του Μάη του 68.