Ο διακεκριμένος επιστήμονας Δρ. Ίαν Λίπκιν και σύμβουλος του «Contagion» του Στίβεν Σόντεμπεργκ, της ταινίας που πρόβλεψε με ακρίβεια την πανδημία του κορονοϊού, διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Μιλώντας στο «Lou Dobbs Tonight» του Fox, ο καθηγητής ανέφερε ότι έχει πάρει πολύ προσωπικά αυτή τη μάχη του με τον ιό και εξομολογήθηκε ότι νιώθει χάλια που κόλλησε και ο ίδιος: «Αν μπορεί να χτυπήσει εμένα, τότε μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους».

Ωστόσο, ο Δρ. Λίπκιν απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς κόλλησε τον ιό «δεν έχει σημασία. Αυτός ο ιός είναι παντού στις ΗΠΑ» απάντησε και πρόσθεσε: «Το καλύτερο όπλο που έχουμε για να τον αντιμετωπίσουμε είναι η απομόνωση και ο εγκλεισμός» ανέφερε ο καθηγητής.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στον πλανήτη, εννέα χρόνια μετά την κυκλοφορία της έχει κάνει την ταινία «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ πιο επίκαιρη από ποτέ.

Σύμφωνα με το Buzzfeed το θρίλερ του 2011 έχει γίνει ανάρπαστο στις πλατφόρμες streaming όσο και στα torrents και πλέον αποτελεί την δεύτερη δημοφιλέστερη ταινία της Warner Bros. για το 2020.

«Η ταινία είχε σκοπό να ψυχαγωγήσει αλλά και να διδάξει τον κόσμο», είχε δηλώσει ο Λίπκιν το 2011. Ορισμένες σκηνές του φιλμ αποτυπώνουν την εμπειρία του ίδιου του επιστήμονα όταν βρέθηκε στο Πεκίνο για την εξάπλωση του SARS το 2003. Τότε μάλιστα νόσησε και ο ίδιος και μπήκε σε καραντίνα κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Την εμπειρία του αυτή μοιράστηκε με τον Ματ Ντέιμον, πρωταγωνιστή του «Contagion», προσφέροντας στον ηθοποιό πολύτιμες συμβουλές πώς είναι να είσαι στην απομόνωση αποκομμένος από τους αγαπημένους σου.