Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν με τίτλο «The Last Dance» (Ο τελευταίος χορός) έρχεται στο ελληνικό Netflix στις 20 Απριλίου, μία μόλις ημέρα μετά την αμερικανική του πρεμιέρα.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή ενός εκ των κορυφαίων αθλητών που πάτησαν ποτέ στο παρκέ του μπάσκετ και την πορεία των Chicago Bulls, θα αποτελείται από 10 επεισόδια και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητα πλάνα από την τελευταία συμμετοχή του στο πρωτάθλημα NBA.

Η σειρά είναι μια παραγωγή της Mandalay Sports Media σε συνεργασία με την NBA Entertainment και την Jump 23, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέισον Χεχίρ.

Κάθε εβδομάδα θα προβάλλονται δυο επεισόδια:

Δευτέρα, 20 Απριλίου: Επεισόδια 1-2
Δευτέρα, 27 Απριλίου: Επεισόδια 3-4
Δευτέρα, 4 Μαΐου: Επεισόδια 5-6
Δευτέρα, 11 Μαΐου: Επεισόδια 7-8
Δευτέρα, 18 Μαΐου: Επεισόδια 9-10

H σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Jason Hehir (“The Fab Five,” “The ’85 Bears,” “Andre the Giant”), καταγράφει ένα από τα σπουδαιότερα είδωλα και μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αθλητισμού, τον Michael Jordan και τους Chicago Bulls των 1990s και παρουσιάζει ακυκλοφόρητα πλάνα από τη σεζόν 1997-98 καθώς η ομάδα διεκδικούσε το έκτο της πρωτάθλημα NBA σε οχτώ χρόνια.

Το φθινόπωρο του 1997, ο Michael Jordan, ο ιδιοκτήτης των Bulls, Jerry Reinsdorf, και ο head coach Phil Jackson συμφώνησαν να επιτρέψουν σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο της NBA Entertainment να ακολουθήσει την ομάδα για όλη τη σεζόν. Το αποτέλεσμα θα ήταν ένα αξιοσημείωτο πορτρέτο ενός μοναδικού παίκτη και μίας πετυχημένης ομάδας – ένα πορτρέτο που τώρα θα αποκαλυφθεί, περισσότερες από δύο δεκαετίες μετά, με το “The Last Dance.”

Καθώς η σειρά παρουσιάζει τη συναρπαστική σεζόν 1997-98, οι θεατές θα μεταφερθούν εκεί που όλα ξεκίνησαν – από τις παιδικές ρίζες του Jordan, στις κακές συνθήκες των Bulls πριν την άφιξή του και πως η ομάδα χτίστηκε ύστερα από το draft του Jordan το 1984, μέχρι τις δυσκολίες που τελικά οδήγησαν την ομάδα στον πρώτο της τίτλο του NBA. Καθώς η σειρά εξιστορεί στο κοινό τα πρώτα πέντε πρωταθλήματα των Bulls, οι θεατές θα παρακολουθήσουν τις δοκιμασίες, τις δυσκολίες και τους θριάμβους που διαδραματίσθηκαν εκτός γηπέδου και αποτέλεσαν μέρος ενός φαινόμενου αλλαγής κουλτούρας, δημιουργημένου από τον Jordan και τους Bulls.

Είναι ένα πρωτότυπο σενάριο που αποτελεί ένα συναρπαστικό φόντο για το εσωτερικό παραμύθι της πορείας προς το πρωτάθλημα του 1998, με εκτεταμένα προφίλ των βασικών συμπαικτών του Jordan όπως ο Scottie Pippen, ο Dennis Rodman και ο Steve Kerr, του head coach Phil Jackson, και δεκάδες από τωρινές συνεντεύξεις με αντιπάλους του και πρωταγωνιστές του μπάσκετ και όχι μόνο. Συνοπτικά, η ένταση και οι συγκρούσεις που καθόρισαν την πορεία προς το τελευταίο πρωτάθλημα θα βρίσκονται όλα στην οθόνη μας».