Ένα χρόνο (και κάτι) πριν την κυκλοφορία του «Joker» που σάρωσε κάθε ρεκόρ σε βραβεία και box office χαρίζοντας παράλληλα το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Χοακίν Φίνιξ για την καθηλωτική –κατά γενική ομολογία- ερμηνεία του, ο διάσημος ηθοποιός είχε αναμετρηθεί με έναν επικίνδυνο ρόλο-πρόκληση για πολλούς ηθοποιούς. Αυτόν του Ιησού!

Ο Φίνιξ υποδύθηκε τον Χριστό –και αναρωτιόμαστε πόσοι από εσάς άραγε το θυμάστε- στην βιογραφική ταινία «Μαρία Μαγδαληνή» του Γκαρθ Ντέιβις με συμπρωταγωνίστρια τη Ρούνεϊ Μάρα στον ομώνυμο ρόλο. 

Για να σας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη, η ταινία κυκλοφόρησε στη χώρα μας στις 22 Μαρτίου 2018 και όπως σε κάθε ρόλο ο Φίνιξ εκτός από μούσια και μαλλιά, άφησε και τη δική του προσωπική υπογραφή. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Φίνιξ μας παρουσίασε έναν Χριστό της διπλανής πόρτας με μια δόση τρέλας και έντασης, δίνοντας ομολογουμένως την πιο «γήινη» ερμηνεία του ρόλου που έχουμε δει ποτέ στην οθόνη.

Στα γυρίσματα της ταινίας μάλιστα οι δυο πρωταγωνιστές έγιναν ζευγάρι, ενώ θυμίζουμε ότι είχαν συμπρωταγωνιστήσει και στο «Her» του 2013.

Όσον αφορά την υπόθεση, είναι λίγο πολύ γνωστή. Η ταινία ακολουθεί τη νεαρή Μαρία από τα Μάγδαλα, η οποία αντιδρά στην απόφαση της οικογένειάς της να την παντρέψει και γίνεται πιστή ακόλουθος του Ιησού και η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε τόσους άντρες που τον συνοδεύει στο κήρυγμά του.

Μάλιστα η Ρούνεϊ Μάρα στο ρόλο μίας από τις πιο παρεξηγημένες γυναίκες της ιστορίας, είχε να αναμετρηθεί με τις προηγούμενες ηθοποιούς που ερμήνευσαν τη Μαρία Μαγδαληνή, όπως τη Μπάρμπαρα Χέρσεϊ στον «Τελευταίο Πειρασμό» του Μάρτιν Σκορσέζε, την Αν Μπάνκροφτ στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» του Τζεφιρέλι, αλλά και τη Μόνικα Μπελούτσι στα «Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον.