Όπως είχε γίνει γνωστό στις αρχές του έτους, ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «The Hawkline Monster» («Το Τέρας του Χώκλιν», εκδόσεις Γράμματα) του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν που κυκλοφόρησε το 1974.

Το πρότζεκτ θα ενώσει ξανά τον Έλληνα σκηνοθέτη με τον Τόνι Μακναμάρα. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί «The Favourite». Θυμίζουμε ότι το σενάριο της ταινίας έφερε την υπογραφή του δεύτερου.

Το γοτθικό γουέστερν επί χρόνια προσπαθούσε να σκηνοθετήσει αρχικά ο Χαλ Άσμπι ο οποίος είχε αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου και είχε κλείσει τους Τζακ Νίκολσον και Ντάστιν Χόφμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να συμφωνήσει με τον συγγραφέα για το τελικό σενάριο. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, ο Άσμπι έκανε ακόμα μια προσπάθεια με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Τζεφ και Μπο Μπρίτζες χωρίς ωστόσο να ευοδωθεί. Μετά τον θάνατο του Άσμπι, το 1988, ήρθε η σειρά του Τιμ Μπάρτον να ξεκινήσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ταινίας βασισμένη στο βιβλίο, με πρωταγωνιστές τους Τζακ Νίκολσον και Κλιντ Ίστγουντ, ωστόσο ούτε εκείνος κατάφερε να υλοποιήσει τα σχέδια του.

Τώρα, έχοντας εξασφαλίσει τα δικαιώματα η Regency Pictures φαίνεται ότι το πρότζεκτ παίρνει επιτέλους το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη υπό τις οδηγίες του Έλληνα, με παραγωγούς τον ίδιο και τους Ρόι Λι («Το Αυτό»), Άντριου Τραπάνι («Winchester»), Στίβεν Σνάιντερ («Glass» και «Pet Sematary») και την Element Pictures που υπέγραψε το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» και τον «Αστακό».

Από τη σύνοψη του βιβλίου διαβάζουμε τα εξής:

Μέσα στην ερημιά των Νεκρών Λόφων, στο Ανατολικό Όρεγκον, βρίσκεται η Έπαυλις των Χώκλιν, γεμάτη βικτωριανά έπιπλα και πολύτιμους βικτωριανούς πίνακες. Είναι το σπίτι των δύο δεσποινίδων Χώκλιν, που είναι πεντάμορφες, γενναιόδωρες στον έρωτα – και πανομοιότυπες. Το σπίτι όμως στεγάζει κι έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη. Δύο επαγγελματίες δολοφόνοι, Ο Γκρηρ και ο Κάμερον, αναλαμβάνουν να τον βγάλουν από τη μέση.

Στην κριτική τους οι Sunday Times, σημειώνουν για το μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν «Μοιάζει σαν "γουέστερν σπαγγέτι", διασταυρωμένο με κάτι λίγο από Φρανκενστάιν, που το παρακολουθείς θολωμένος από όπιο».