Το ενδεχόμενο να αναβληθεί η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξετάζει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

Η λαμπερή βραδιά είναι προγραμματισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου 2021, ωστόσο πηγές αναφέρουν στο Variety ότι αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα.

«Είναι πιθανό να αναβληθούν» αναφέρει μία πηγή και συμπληρώνει ότι εξετάζεται ωστόσο κάποια μεταγενέστερη ημερομηνία. Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και το ενδεχόμενο να μην δοθούν τα Όσκαρ της σεζόν για το 2020, άλλωστε οι κινηματογραφικές παραγωγές στο σύνολό τους έχουν «παγώσει» λόγω τις πανδημίας και τα studiοs έχουν μεταφέρει πολλές φετινές πρεμιέρες του για το 2021.

Θυμίζουμε ότι λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας και των κλειστών κινηματογράφων, η Ακαδημία άλλαξε προσωρινά τον κανονισμό της επιτρέποντας τη συμμετοχή ταινιών που -τελικά- κυκλοφόρησαν διαδικτυακά σε online πλατφόρμες. Ο νέος κανόνας θα ισχύει έως ότου ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι με έγκριση των ομοσπονδιακών ή πολιτειακών αρχών των ΗΠΑ.