Μετά από μία μόλις σεζόν η Ρούμπι Ρόουζ αποφάσισε να κρεμάσει τη στολή της Batwoman και να αποχωρήσει από τη σειρά. 

Η ηθοποιός δεν έκανε γνωστούς τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει το πρότζεκτ, ωστόσο ενδέχεται να σχετίζεται με τον τραυματισμό που υπέστη στη μέση πριν μερικούς μήνες.

Ανακοινώνοντας την αποχώρησή της, η Ρόουζ ανέφερε ότι ήταν μια προσωπική απόφαση που πήρε με δυσκολία, ενώ ευχαρίστησε τους παραγωγούς και τους δημιουργούς της σειράς όπως και την ομάδα των Warner Bros. και CW.

Σημειώνεται ότι η σειρά θα προχωρήσει κανονικά στη δεύτερη σεζόν και οι παραγωγοί βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση της νέας πρωταγωνίστριας που  θα αναλάβει τα υπερηρωικά καθήκοντα.

Η Batwoman είναι η πρώτη λεσβία υπερηρωίδα που αποκτά δική της τηλεοπτική σειρά. Το CW δίνει την εξής επίσημη περιγραφή για τη σειρά: «Η Κέιτ Κέιν (Ρούμπι Ρόουζ) οπλισμένη με πάθος για κοινωνική δικαιοσύνη βγαίνει στους δρόμους του Γκόθαμ ως Batwoman, ανοιχτά λεσβία και άρτια καταρτισμένη μαχήτρια δρόμου, σε μία πόλη που ψάχνει απελπισμένα έναν σωτήρα, η Κέιτ πρέπει να ξεπεράσει τους δαίμονές της πριν γίνει το σύμβολο ελπίδας του Γκόθαμ».