Η πολύκροτη υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου γυναικών στην Κύπρο, Νίκου Μεταξά, που συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη πριν από ένα περίπου χρόνο, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Την αποκάλυψη έκανε ο ηθοποιός Κώστας Δημητρίου σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης την περασμένη Παρασκευή. 

Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός δεν ανέφερε το όνομα του Μεταξά, σημείωσε ότι η επερχόμενη ταινία εστιάζει στις δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Ο Κώστας Δημητρίου έκανε γνωστό ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ εκτός από τον κινηματογράφο θα είναι διαθέσιμη και στις πλατφόρμες streaming. 

Τα ειδεχθή εγκλήματα του Νίκου Μεταξά, γνωστού ως «Ορέστη»

Ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας κατηγορούμενος για επτά φόνους εκ προμελέτης και πέντε απαγωγές, αλλοδαπών γυναικών και παιδιών. 

Ο Μεταξάς παραδέχθηκε τους φόνους και των επτά θυμάτων, της 38χρονης Μαρί Ρόουζ, της 28χρονης Αριάν Παλάνας, της 30χρονης Κάχτα Ανού, της 36χρονης Λίβια Μπουνέα, της 8χρονης Έλενα Μπουνέα, της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και της 6χρονη Σιέρα. Όπως ομολόγησε ο ίδιος, έπνιγε τα θύματά του και στη συνέχεια τα έβαζε σε βαλίτσες τις οποίες πέταγε στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό για να τις εξαφανίσει.

Ο Μεταξάς καταδικάστηκε σε 7 φορές ισόβια, τη μεγαλύτερη ποινή που επέβαλε μέχρι σήμερα κυπριακό δικαστήριο.