Την ιδιαίτερη παραξενιά του Κρίστοφερ Νόλαν στα γυρίσματα των ταινιών του, αποκάλυψε η Αν Χάθαγουεϊ μιλώντας με τον Χιού Τζάκμαν στο Actors on Actors του Variety στο reunion που είχαν οι ηθοποιοί της ταινίας «Les Miserables».

Όμως τι ισχύει πραγματικά και τελικά τι εννοούσε η Χάθαγουεϊ;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Η ηθοποιός που έχει δουλέψει με τον Νόλαν σε δυο του ταινίες, το «Interstellar» και το «The Dark Knight Rises» εξήγησε πως ο σκηνοθέτης απεχθάνεται τις… καρέκλες καθώς «όποιος κάθεται, δεν δουλεύει».

Σημείωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Νόλαν απαγορεύει και τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

 «Ο Κρις απαγορεύει τις καρέκλες. Έχω δουλέψει μαζί του δυο φορές και απαγορεύει τις καρέκλες. Η λογική του πίσω από αυτό είναι πως, εάν έχεις καρέκλες, οι άνθρωποι θα κάθονται και δεν θα δουλεύουν. Θέλω να πω πως κάνει αυτές τις υπέροχες ταινίες από άποψη μεγαλείου, φιλοδοξίας, συναισθημάτων και τεχνικών προδιαγραφών. Πάντα τις τελειώνει μέσα στον προγραμματισμό και χωρίς να υπερβαίνουν το budget. Νομίζω πως έχει να κάνει με τις καρέκλες».

Η δήλωση της Χάθαγουεϊ έκανε το γύρο του διαδικτύου, έτσι η εκπρόσωπος του σκηνοθέτη, Κέλι Μπους Νόβακ, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μιλώντας αποκλειστικά στο IndieWire:

«Για την ιστορία, τα μόνα πράγματα που απογορεύει στα γυρίσματα ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι τα κινητά (όχι με επιτυχία πάντοτε) και το κάπνισμα (πάντοτε με επιτυχία)! Για τις καρέκλες που ακούστηκαν, η Αν εννοεί εκείνες του σκηνοθέτη, των βοηθών και όσων βρίσκονται γύρω από τα μόνιτορ. Ο Κρις επιλέγει να μην χρησιμοποιεί τη δική του, αλλά ποτέ δεν απογόρευσε τις καρέκλες από το σετ. Το καστ και το υπόλοιπο crew μπορούν να κάθονται όπου και όποτε νιώθουν την ανάγκη να το κάνουν.

Θυμίζουμε ότι μετά από αρκετές αναβολές, η νέα ταινία του Νόλαν, με τίτλο «Tenet» αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 12 Αυγούστου.