Με την υποστήριξη του ΕΟΤ ξεκινούν στις 13 Ιουλίου στην Ελλάδα τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Οn Sourit pour la Photo» («Χαμογελάμε για τη Φωτογραφία»).

Πρόκειται για μια γαλλοελληνική παραγωγή με τη σκηνοθετική υπογραφή του Φρανσουά Ουζάν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ζακ Γκαμπλίν και Πασκάλ Αρμπιγιό.

Τα γυρίσματα θα γίνουν κατά κύριο λόγο στην Αθήνα και την Αίγινα. Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Αυγούστου θα γίνουν σε γειτονιές της πρωτεύουσας όπως ο Κεραμεικός και το Παγκράτι, σε χώρους πολιτισμού, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε αρχαιολογικούς χώρους όπως ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα.

Η υπόθεση ακολουθεί την οικογένεια Χάμελιν η οποία επιστρέφει στην Ελλάδα 20 χρόνια μετά με σκοπό να αναβιώσει τις χρυσές διακοπές του 1998. 

Ο Τιερί είναι συνταξιούχος. Νιώθει μεγάλη νοσταλγία κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες της οικογένειας του, και είναι σίγουρος ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής του είναι πίσω του. Αντίθετα, η γυναίκα του, η Κλερ, έχει περισσότερη δύναμη από ποτέ, και έχει την εντύπωση ότι έχει χάσει  πολλά πράγματα στην πάροδο των χρόνων και θέλει επιτέλους να απολαύσει τη ζωή. Το ζευγάρι δεν έχει πια πολλά να μοιραστεί...

Όταν η Κλερ αποφασίζει να ανακοινώσει στον Τιερί ότι θέλει να χωρίσει, αυτός οργανώνει ένα ταξίδι για όλη την οικογένεια ώστε να αναβιώσει τις πιο όμορφες διακοπές που έχουν ζήσει σαν οικογένεια: τις διακοπές του 1998 στην Ελλάδα.

Ο Τιερί πιστεύει ότι αυτό το ταξίδι θα είναι η ευκαιρία αναζωπυρωθεί το πάθος τους, αλλά στην Κλερ λέει ότι ο στόχος του ταξιδιού είναι να ενημερώσουν τα παιδιά τους για το διαζύγιο. Τα παιδιά όμως, η Καρίν και ο Αντουάν δεν είναι πια παιδιά, δεν θέλουν να ξυπνήσουν νωρίς για να επισκεφτούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ή να ακούν τα κηρύγματα των γωνιών τους όλη μέρα...

Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινά αυτό το αξέχαστο ταξίδι στην Ελλάδα, όπου πολλές εκπλήξεις περιμένουν την οικογένεια!

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις γαλλικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2021.