Το δικό του τηλεοπτικό σύμπαν γεμάτο... ζόμπι δημιουργεί το αμερικανικό δίκτυο AMC το οποίο κατά τη διάρκεια του Comic-Con έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ της spinoff σειράς του «Walking Dead» με τίτλο «The Walking Dead: World Beyond».

Η νέα, τρίτη σειρά, θα τοποθετείται χρονικά μετά από τις δύο προηγούμενες και θα αποτελείται από 10 επεισόδια με βασικές πρωταγωνίστριες δύο νεαρές γυναίκες. Όπως έχει ανακοινώσει το AMC, στο επίκεντρο θα βρίσκεται «η πρώτη γενιά που ενηλικιώνεται στην αποκάλυψη όπως τη γνωρίζουμε. Κάποιοι θα γίνουν ήρωες. Κάποιοι θα γίνουν “κακοί”. Στο τέλος όλοι τους θα έχουν αλλάξει για πάντα».

Υπεύθυνος για τη νέα σειρά θα είναι ο Mat Negrette, σεναριογράφος και παραγωγός στις τελευταίες 5 σεζόν του «The Walking Dead». Πρωταγωνιστούν οι Aliyah Royale ως Iris, η Alexa Mansour ως Hope, η Annet Mahendru ως Huck, ο Nicolas Cantu ως Elton, ο Hal Cumpston ως Silas και ο Nico Tortorella ως Felix.

Το AMC έχει έναν πολύ καλό λόγο να συνεχίσει να επενδύει στο «The Walking Dead». Πρόκειται για μία από τις ακριβότερες εκπομπές στη διαφημιστική αγορά, με ένα πακέτο διαφημίσεων για την τελευταία σεζόν να κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 415.000 ευρώ. 

Το «The Walking Dead: World Beyond» θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου 2020.