Μουδιασμένα ξεκινάει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Δυο νέες ταινίες κάνουν... ηρωική έξοδο αποκλειστικά στα θερινά σινεμά, μετά το λουκέτο που μπήκε για δεύτερη φορά στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες της Αττικής στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Σε πείσμα των καιρών, χθες Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου άνοιξε και η αυλαία του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας το οποίο θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου. 

«Ο Πόλεμος Στο Σπίτι» (The War With Grandpa) 

Σκηνοθεσία: Τιμ Χιλ. Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ούμα Θέρμαν, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζέιν Σέιμουρ 
Ο Πίτερ και ο παππούς του, Τζακ, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που… ο παππούς του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του! Ο Πίτερ, όμως, δεν το βάζει κάτω και με την βοήθεια των φίλων του θα κάνει τα πάντα για να τον διώξει! Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα... Ένας πόλεμος είναι προ των πυλών! 

«Η Εποχή της Βροχής» (Wet Season) 

Σκηνοθεσία: Άντριου Τσεν. Ηθοποιοί: Ζία Λερ Κοχ, Κρίστοφερ Μινγκ-Σουν Λι, Σι Μπιν Γιανγκ, Γιαν Γιαν Γιέο
Η Εποχή της Βροχής αφηγείται την ιστορία μιας σαραντάρας καθηγήτριας κινέζικης γλώσσας που μετά από χρόνια γάμου αδυνατεί να μείνει έγκυος με τον απορροφημένο από τις δουλειές σύζυγό της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει τον ανήμπορο πεθερό της. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η σχέση που θα αναπτύξει με έναν από τους νεαρούς μαθητές της θα την οδηγήσει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια.