Όπως έγινε γνωστό στις αρχές του μήνα, ο Άλαν Ρίτσον αναλαμβάνει τον ρόλο του τηλεοπτικού Jack Reacher ο οποίος επιστρέφει στην οθόνη από το Amazon Prime Video.

Υπενθυμίζουμε ότι οι περιπέτειες του Jack Reacher έχουν μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, ο οποίος όμως στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή στην τηλεόραση, κόπηκε λόγω... ύψους.

Ο συγγραφέας των βιβλίων Λι Τσάιλντ έχει οραματιστεί τον ήρωά του με ύψος δυο μέτρων και «χέρια σαν τηγάνια», προϋποθέσεις που προφανώς δεν πληροί ο Τομ Κρουζ.

Μιλώντας πρόσφατα στο Bestsellers podcast με αφορμή την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του, o Τσάιλντ αποκάλυψε αν ο Τομ Κρουζ είχε λόγο στην επιλογή του ηθοποιού που θα ενσαρκώσει τον διάσημο ήρωα στη σειρά, αλλά και μια άγνωστη στιγμή όταν ο Χολιγουντιανός σταρ αυτοσαρκάστηκε για το ύψος του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του κινηματογραφικού Jack Reacher.

«Ο Τομ αποφάσισε να μην παίξει στην τηλεόραση. Δεν το έχει κάνει ποτέ και λέει ότι δεν πρόκειται να το κάνει και στο μέλλον. 

Δεν άσκησε κανένα βέτο αλλά ούτε είχε και κάποιο λόγο πάνω στο πρότζεκτ, άλλωστε εγώ είμαι ο εκτελεστικός παραγωγός. Όμως, ναι, συζητήσαμε για τη σειρά», εξηγεί ο Τσάιλντ.

Όπως ανέφερε μάλιστα, ο Κρουζ δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να υποδυθεί τον Jack Reacher ένας πιο μεγαλόσωμος ηθοποιός.  Άλλωστε «από την αρχή ήξερε ότι σωματικά ήταν τελείως ακατάλληλος για τον ρόλο», υπογραμμίζει ο συγγραφέας.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει ένα άγνωστο περιστατικό από τα γυρίσματα της ταινίας, αναφέροντας: «Στην πρώτη ταινία υπάρχει μια σκηνή όπου ο Reacher βρίσκεται σε ένα μπαρ και μπλέκεται σε καυγά με 5 τύπους. Τους βγάζει λοιπόν έξω για να παλέψουν», θυμάται ο συγγραφέας και προσθέτει: «Όταν γυρίζαμε τη σκηνή, και καθώς οι 5 τύποι τον έχουν περικυκλώσει ο Τομ ξεκινάει να μετράει για να δώσει το σύνθημα και τους λέει: "1, 2,… Τι; Περιμένατε κάποιον πιο ψηλό και μεγαλόσωμο;"».

«Αυτό σου δείχνει ότι γνώριζε… Ήξερε ότι σε σωματική διάπλαση ήταν ακατάλληλος για τον ρόλο. Έτσι, είναι απόλυτα ανοιχτός να δει έναν μεγαλύτερο τύπο στον ρόλο. Δεν θα υποστηρίξει ότι το 1,70 του κάνει για τον ρόλο», κατέληξε ο Τσάιλντ.

Στην πρώτη σεζόν της σειράς θα δούμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο πρώτο βιβλίο της σειράς, «The Killing Floor» (Κλοιός Θανάτου), το οποίο κυκλοφόρησε το 1997.

Οι δυο ταινίες Jack Reacher το 2012 και το 2016 σημείωσαν έσοδα στο box office που αγγίζουν τα 400 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, η σειρά βιβλίων του Τσάιλντ έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως.