Βροχή πέφτουν οι ανακοινώσεις για νέες αναβολές μερικών από των πιο πολυαναμενόμενων ταινιών της χρονιάς.

Πριν λίγες ημέρες, το χορό άνοιξαν Disney/Marvel μεταφέροντας τις ταινίες του για το 2021, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη πήρε η νέα ταινία Τζέιμς Μποντ «No Time to Die» η οποία αναβλήθηκε για τις 2 Απριλίου 2021 (από 12 Νοεμβρίου 2020) προκαλώντας σοκ στους φαν αλλά κυρίως στους διανομείς ταινιών και τους ιδιοκτήτες κινηματογράφων αιθουσών που ήδη βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Aνεπηρέαστο δεν έμεινε ούτε το ένατο κεφάλαιο του Fast & Furious που πλέον μετατίθεται για τις 28 Μαΐου, όπως μάθαμε χθες.

Τώρα δυο ακόμα -πολυαναμενόμενες- ταινίες αλλάζουν εν νέου τον προγραμματισμό τους μεταφέροντας την πρεμιέρα τους για την επόμενη και τη μεθεπόμενη χρονιά!

Ο λόγος για το The Batman του Ματ Ριβς με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον (και τη συμμετοχή ενός λαμπερού καστ) το οποίο μάταια το περιμέναμε να κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου 2021. Όπως έγινε γνωστό η πρεμιέρα της ταινίας μεταφέρεται για τις 4 Μαρτίου 2022. Ωστόσο στη θέση του τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς (1/10) θα δούμε τελικά το Dune του Ντενί Βιλνέβ το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 17 Δεκεμβρίου 2020.

Με καθυστέρηση θα δούμε επίσης τη σόλο ταινία του Flash που θα κάνει τελικά πρεμιέρα στις 3 Ιουνίου 2022, όπως και το Shazam! 2 το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου 2022. November 4, 2022. Όσο για το Βlack Adam το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2021, άγνωστο παραμένει πότε τελικά θα το δούμε στη μεγάλη οθόνη.

Εξαίρεση ωστόσο αποτελεί το The Matrix 4 το οποίο έρχεται τελικά νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί, δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου 2021 και όχι την 1η Απριλίου 2022.

Για ακόμα μια φορά η τράπουλα ανακατεύτηκε για τα καλά και κανείς δεν μας εγγυάται ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19 έχει ήδη ξεκινήσει...