Λίγες ημέρες πριν το Halloween στις 31 Οκτωβρίου, οι ερευνητές βάλθηκαν να ανακαλύψουν ποια είναι η πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών. Όχι μία αλλά δύο έρευνες είδαν το φως της δημοσιότητας με διαφορετικά ωστόσο αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα τους παίρνουμε τις καλύτερες ιδέες για τις ταινίες που θα επιλέξουμε να δούμε τη βραδιά του Halloween.

H πρώτη έρευνα μάς έρχεται από το broadbandchoices και έχει τίτλο «Science of Scare Project». Στο πείραμα που έγινε, πήραν μέρος 50 άτομα διαφόρων ηλικιών που παρακολούθησαν ταινίες τρόμου για πάνω από 100 ώρες. Σε όλη τη διάρκεια, οι ερευνητές μετρούσαν τους παλμούς τους ώστε να καταλάβουν με ποιες ταινίες τρόμαζαν περισσότερο. 

Από τις 50 συνολικά ταινίες, οι 35 θεωρήθηκαν πιο τρομακτικές. Ωστόσο αυτή που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση ως η τρομακτικότερη όλων ήταν το Sinister ανεβάζοντας τους παλμούς των θεατών στους 86 ανά λεπτό.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε το Insidious, το οποίο σε άλλη έρευνα φιγουράρει στην πρώτη θέση της αντίστοιχης λίστας για την πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών!

Προτού περάσουμε όμως σε εκείνη, ας δούμε ποιες είναι οι 35 πιο τρομακτικές ταινίες:

 1. Sinister
 2. Insidious
 3. The Conjuring
 4. Hereditary
 5. Paranormal Activity
 6. It Follows
 7. The Conjuring 2
 8. The Babadook
 9. The Descent
 10. The Visit
 11. The Ring
 12. A Quiet Place
 13. A Nightmare on Elm Street
 14. Halloween
 15. The Texas Chainsaw Massacre
 16. 28 Days Later
 17. The Exorcist
 18. Hush
 19. It
 20. Scream
 21. The Grudge
 22. The Witch
 23. The Blair Witch Project
 24. Alien
 25. The Thing
 26. Poltergeist
 27. Annabelle
 28. Friday the 13th
 29. The Orphanage
 30. Dark Skies
 31. Wolf Creek
 32. The Omen
 33. The Shining
 34. Get Out
 35. Audition

Η δεύτερη έρευνα που σας αναφέραμε λοιπόν, είναι αυτή του Buzz Bingo. Σύμφωνα με αυτή, το Ιnsidious του 2010 είναι η πιο φρικιαστική ταινία τρόμου όλων των εποχών!

Το αποτέλεσμα έκριναν στοιχεία όπως η αγωνία, το πλήθος των τρομακτικών σκηνών και το απόλυτο jump scare.

Οι συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στο πείραμα παρακολούθησαν την ταινία επίσης… καλωδιωμένοι, όπερ σημαίνει ότι ένα ιατρικό μηχάνημα μετρούσε τους παλμούς της καρδιάς τους καθ'όλη τη διάρκεια.

Εκτός από το Insidious οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν (καλωδιωμένοι πάντα) και άλλες ταινίες τρόμου όπως τα Annabelle: Creation, Conjuring 2, Sinister, The Messenger, Resident Evil: The Final Chapter, κ.ά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι αναλυτές έπρεπε να βαθμολογήσουν τις ταινίες με κλίμακα από το 0-30, όπου 30 ο τρόμος χτυπάει κόκκινο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το πείραμά τους είναι 100% αξιόπιστο επιστημονικά, αφού όταν νιώθουμε αληθινά φοβισμένοι, η αδρεναλίνη κατακλύζει τον οργανισμό μας αυξάνοντας τους παλμούς της καρδιάς μας.

Μάλιστα η βαθμολογία που απέσπασε το Insidious και σκαρφάλωσε στην κορυφή της τρομακτικής αυτής λίστας, ήταν 23,1!

«Insidious» («Παγιδευμένη Ψυχή»)

Η σειρά των τεσσάρων ταινιών «Insidious» («Παγιδευμένη Ψυχή») είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ταινία τρόμου με φαντάσματα και στοιχειωμένα σπίτια, καθώς οι δημιουργοί έχουν καταφέρει να το πάνε πολύ πιο μακριά -further, για τους μυημένους- με αστρικές προβολές και παράλληλους κόσμους όχι και τόσο αγγελικά πλασμένους. Αν και σε αρκετές περιπτώσεις οι τρεις πρώτες ταινίες έχουν δεχτεί αρκετές κακές κριτικές για τις σεναριακές τρύπες ή τα φτωχά εφέ, εντούτοις το franchise έχει καταφέρει να γίνει από τα πιο επιτυχημένα του είδους με εκατομμύρια φαν παγκοσμίως οι οποίοι περιμένουν με αγωνία την κάθε ταινία της σειράς.

Στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες 9 ταινίες τρόμου που μπήκαν στο... τρομακτικό Top 10.