Στις δικαστικές αίθουσες φαίνεται πως θα παιχτεί η συνέχεια του «Χαλβάη 5-0» του Μάρκου Σεφερλή.

Η πρώτη κινηματογραφική ταινία του Σεφερλή που έκανε μια επιτυχημένη πορεία στο ελληνικό box office μέχρι την εμφάνιση του κορονοϊού στην χώρα μας, ετοιμαζόταν για προβολή στις τηλεοπτικές οθόνες.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό ανέβηκε στην ταινιοθήκη ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας κάποιος μπορούσε να πληρώσει ένα ποσό, προκειμένου να την δει, όμως ξαφνικά η επιλογή της αφαιρέθηκε.

Το λόγο που συνέβη αυτό, αποκάλυψε ο Γρηγόρης Μελάς με ρεπορτάζ του στο Newsit.gr.

Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μάνος Καμπίτης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, υποστηρίζοντας πως δεν έχει πληρωθεί και πως δεν έχει υπογράψει την απαραίτητη σύμβαση με την παραγωγό εταιρία. 

Βλέποντας λοιπόν πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα του και πως για το «Χαλβάη 5-0» υπήρχαν συζητήσεις για να προβληθεί και σε ελεύθερο κανάλι, αποφάσισε να καταφύγει στη δικαστική οδό κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα για να κατέβει η ταινία και να προστατεύσει τη διακίνηση της πνευματικής του ιδιοκτησίας. 

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος με δηλώσεις του.

Ωστόσο, σήμερα ήρθε η απάντηση από την πλευρά του Μάρκου Σεφερλή μέσω του δικηγόρου του Μιχαήλ Σαρρή. Σύφωνα με το δικηγόρο του λοιπόν, ο σκηνοθέτης είχε καταθέσει ξανά ασφαλιστικά μέτρα το Φεβρουάριο του 2020 αλλά και τον Ιούνιο. Το αίτημα και τις δύο φορές απορρίφθηκε και η προβολή της ταινίας συνεχίστηκε κανονικά. Επίσης ο κύριος Καμπίτης καταδικάστηκε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Μάρκου Σεφερλή, ο σκηνοθέτης είναι εκείνος που από την αρχή δεν δεχόταν να υπογράψει τη σύμβαση. «Και ξαφνικά ισχυριζόμενος ότι δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση, προσπάθησε να μπλοκάρει την προβολή της  ταινίας». 

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του ηθοποιού, ο Μάρκος Σεφερλής «θα στραφεί δικαστικά εναντίον του κυρίου Καμπίτη για τη δυσφήμιση που υφίσταται αυτή τη στιγμή ότι δήθεν δεν έχει πληρώσει».