H τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Οκτωβρίου που ξεκινάει από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, φέρνει στις χειμερινές σκοτεινές αίθουσες πέντε νέες ταινίες. Μεταξύ αυτών ένα δικαστικό θρίλερ, μια ταινία τρόμου ό,τι πρέπει για τη νύχτα του Halloween και μια ταινία για όλη την οικογένεια.

«Ελα να Παίξουμε» (Come Play) 

Σκηνοθεσία: Tζέικομπ Τσέις. Παίζουν: Άζι Ρόμπερτσον, Τζίλιαν Τζέικομπς, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ
Ο ανερχόμενος Άζι Ρόμπερτσον («Ιστορία Γάμου») είναι ο Όλιβερ, ένα μοναχικό αγόρι που νιώθει διαφορετικό από τους άλλους. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του Όλιβερ για να εισέλθει στον κόσμο μας, οι γονείς του Όλιβερ (Τζίλιαν Τζέικομπς και Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ) θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον γιό τους από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.
 

«Υπόθεση Κολλίνι» (The Collini Case) 

Σκηνοθεσία: Μάρκο Κροϊζπέιντνερ. Παίζουν: Ελίας Μουμπάρεκ, Αλεξάνδρα Μαρία Λάρα, Χάινερ Λόιτερμπαχ, Φράνκο Νέρο
Δικαστικό θρίλερ από τη Γερμανία βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Φέρντιναντ βον Σιράχ.

Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό δικηγόρο, τον Κάσπαρ Λάινεν, ο οποίος παρά τη λιγοστή εμπειρία του αναλαμβάνει μια πολύκροτη και δύσκολη υπόθεση. Πελάτης του ένας ψυχρός δολοφόνος με σημαντικά μυστικά, τα οποία όταν ανακαλύψει ο δικηγόρος θα συνειδητοποιήσει πως έχει εγκλωβιστεί σε μια πολυσύνθετη πλεκτάνη και ένα από τα μεγαλύτερα νομικά σκάνδαλα της Γερμανίας.

«Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου» (Le Miracle du Saint Inconnu) 

Σκηνοθεσία: Αλά Εντίν Ατζέμ. Παίζουν: Γιουνές Μπουάμπ, Σαλάχ Μπεν Σαλέχ, Μπουσαΐμπ Σεμάκ
Λίγες στιγμές πριν από τη σύλληψή του από την αστυνομία, ένας κλέφτης σκάβει έναν τάφο για να κρύψει μια τσάντα με χρήματα. Μερικά χρόνια αργότερα και αφού αφέθηκε ελεύθερος επιστρέφει στο μέρος όπου έθαψε τα λάφυρά του ανακαλύπτοντας με έκπληξη, ότι έχει γίνει ο βωμός ενός άγνωστου αγίου κι ενός ακμάζοντος μικρού χωριού που χτίστηκε γύρω του.

«Η Ελπίδα του Κόσμου» (Gloria Mundi) 

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν. Παίζουν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν Πιέρ Νταρουσέν, Αναΐς Ντεμουστιέ 
Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

«Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα 3» (Cats & Dogs 3) 

Σκηνοθεσία: Σον ΜακΝαμάρα. Στα ελληνικά με τις φωνές των: Δημήτρη Μακαλιά, Πηνελόπης Σκαλκώτου, Φοίβου Ριμένα, Έλενας Δελακούρα, Μαρίας Ζέρβου, Ζαχαρία Ρόχα, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Βασίλη Μήλιου, Αργύρη Παυλίδη, Μελίνας Κατσακούλη, Κωνσταντίνου Σεραφειμίδη
Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης. Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. Πλέον, μία ομάδα άπειρων και ανειδίκευτων πρακτόρων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους και να επαναφέρουν την τάξη και την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.