Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην κινηματογραφική του καριέρα καλείται να αντιμετωπίσει ο Νίκολας Κέτιζ, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον… Νίκολας Κέιτζ στη μεγάλη οθόνη.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός θα υποδυθεί μια εναλλακτική εκδοχή του εαυτού του στην επερχόμενη ταινία της Lionsgate, «The Unbearable Weight of Massive Talent».

Μαζί του θα δούμε και τον Νιλ Πάτρικ Χάρις, που σύμφωνα με το Variety αποτελεί τη νέα προσθήκη στο φιλμ.

Στην ταινία Κέιτζ συναντά μια εκδοχή του εαυτού από την δεκαετία του 1990, ο οποίος τον επικρίνει για την πτωτική πορεία της καριέρα του και τις low budget ταινίες που έχει γυρίσει τα τελευταία χρόνια.

Στο μεταξύ έχει να διαχειριστεί την προβληματική σχέση με την έφηβη κόρη του και τα χρέη του που τον οδηγούν να δουλέψει για τη CIA και να αντιμετωπίσει τον αρχηγό του Μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών, ο οποίος τυχαίνει να είναι μεγάλος θαυμαστής του. 

Από ό,τι έχει γίνει γνωστό η ταινία θα έχει αναφορές σε ταινίες του Κέιτζ όπως τα «Leaving Las Vegas», «Face-Off», «Adaptation», «Gone in 60 Seconds», κ.ά.

Το σενάριο της ταινίας θα φέρει την υπογραφή των Τομ Γκόρμικαν και Κέβιν Ίτεν με τον πρώτο να βρίσκεται και πίσω από το σκηνοθετικό τιμόνι.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο Γκόρμικαν έστειλε το σενάριο στον Κέιτζ ικετεύοντάς τον να παίξει τον εαυτό του. Σημειώνεται επίσης ότι το σενάριο δεν διακωμωδεί τον ηθοποιό, αντίθετα αποτίνει ένα φόρο τιμής στην πορεία του μέχρι σήμερα.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 19 Μαρτίου 2021.